REUTERS/Albert Gea
'KAD ON TO ODLUČI...'

FRANCUZI DONOSE EKSKLUZIVU: ZVIJEZDA DOLAZI U BARCELONU KAO ZAMJENA ZA RAKITIĆA! Navodno je već sve dogovoreno, a Vatreni na ljeto ide u novi klub?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2019. 20:44

Ugledni francuski Le Parisien objavio je vijest koja je trebala izaći tek na ljeto - veznjak PSG-a Adrien Rabiot neslužbeno je dogovorio transfer s Barcelonom. Francuzi dodaju kako je to siguran znak da Ivan Rakitić na ljeto odlazi iz katalonskoga kluba.

Prošla su dva mjeseca otkad je Francuz igrao službenu utakmicu, a mediji navode da je razlog nezadovoljstvo statusom u klubu. Strateg PSG-a Thomas Tuchel javno je izjavio kako bi volio vidjeti Rabiota u svojoj momčadi što prije, no čini se da je to bila samo taktika kako bi se francuskom veznjaku 'nabila' cijena. Nikakav daljnji potez Tuchel nije povukao.

BELGRADE, SERBIA - DECEMBER 11: Adrien Rabiot of Paris Saint-Germain in action during the UEFA Champions League Group C match between Red Star Belgrade and Paris Saint-Germain at Rajko Mitic Stadium on December 11, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images

Ubrzo se proširila priča da je Rabiot uspostavio kontakt s čelnicima Barcelone te dogovorio plaću, bonuse i sportske projekte. U cijeloj toj razmjeni navodno je Francuz tražio i garanciju da će igrati, a ne grijati klupu kao u PSG-u. Francuski su novinari u tome odmah 'nanjušili' Rakitićev odlazak budući da Rabiot igra na identičnoj poziciji kao i hrvatski dokapetan.

BARCELONA, SPAIN - MARCH 08:  Lionel Messi of Barcelona takes on Thiago Silva (2) and Adrien Rabiot of PSG (25) during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain at Camp Nou on March 8, 2017 in Barcelona, Spain.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

"Kad Adrien to odluči, ugovor će biti aktiviran", potvrdio je anoniman izvor za koji Francuzi tvrde da je pouzdan. Zbog završetka prijelaznoga roka, u Kataloniji nisu htjeli komentirati bilo što vezano uz potencijalni transfer, ali čini se da prema prvim informacijama nema sumnje u ovu priču.

Linker
05. svibanj 2024 10:44