REUTERS/Robert Pratta
UOČI SRAZA U LIGI PRVAKA

FRANCUZI SE PRISJEĆAJU 'MODROG DEBAKLA' 'Bili su to sjajni trenuci, nemoguća misija u kojoj smo uspjeli, danas je to neka druga priča...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 21. studeni 2016. 20:28

Ujutro su u Lyonu odradili trening, trener Bruno Genesio objavio je 18 igrača koji će odletjeti u Zagreb pa se iza 16 sati smjestili u hotelu Westin. U Lyonu su u ponedjeljak točno znali svoje želje uoči utorka i utakmica 5. kola u skupini H.

Osim pobjede u Zagrebu priželjkuju i pobjedu Juventusa na gostovanju kod Seville. Bude li rasplet takav, Lavovi bi pobjedom u posljednjem kolu na svom stadionu protiv Seville izborili plasman među 16 najboljih momčadi u Ligi prvaka. Svoj prvi nakon sezone 2011/12. kad su osminu finala izborili upravo u Zagrebu, kad su u zadnjem kolu u skupini u Zagrebu protiv Dinama slavili sa senzacionalnih 7:1.

- Ključno je da budemo strpljivi, a ako zabijemo rano i povedemo do kraja prvog poluvremena, bit će sjajno. Nadamo se ostanku u Ligi prvaka, ali jedan od ciljeva je osigurati i mjesto u nokaut fazi Europske lige. Teško je procijeniti naše šanse u odnosu na utakmicu iz 2011. godine, ali jasno je da ćemo morati dati sve od sebe kako kasnije ne bismo žalili. Neće biti lako, ipak je ovdje Sevilla slavila samo sa 1:0. Ne bojim se za motivaciju igrača, ipak je ovo Liga prvaka, ne bojim se ni dogovora Seville i Juventusa za remi i naše ispadanje iz ovog natjecanja - poručio je trener Lyona Bruno Genesio.

Ante Ćorić
REUTERS/Robert Pratta / REUTERS

Maxime Gonalons, kapetan Lyona, jedini je iz sadašnjeg kadra uz Alexandrea Lacazettea sudjelovao u 7:1 pobjedi protiv Dinama 2011.

- Bili su to sjajni trenuci. Pred nama je bila nemoguća misija, ali uspjelo smo odraditi nevjerojatan posao i prezimiti u Ligi prvaka. Danas je ipak drugačije, više nemamo našu sudbinu u svojim rukama, ali još postoji razlog za nadu. Dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili i vidjet ćemo što će biti u drugoj utakmici. Osluškivat ćemo rezultat s drugog dvoboja, ni na sekundu ne želim pomisliti da će Juventus popustiti u utakmici sa Sevillom. Serija od tri pobjede dala nam je samopouzdanje, iako još nismo potpuno izliječeni. Moramo igrati puno bolje u drugim poluvremenima, a dobro je što su se vratili Lacazette i Fekir. Kad oni budu na 100%, sve će biti lakše - rekao je Gonalons.

Linker
16. lipanj 2024 10:39