CROPIX
PRVI TOPNIK BIJELIH

'FRANE ZOLJA' PONOVNO JE U MODI! IGRA ZIMI KAO NEKOĆ LJETI 'Odlučio sam promjeniti neke stvari u životu, ako me Hajduk želi, spreman sam razgovarati'

FRANCK OHANDZA Kamerunski napadač od dolaska trenera Kopića u pet nastupa postigao četiri pogotka, upisao i jednu asistenciju
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. prosinac 2017. 16:54

Franck Ohandza ponovno je “u modi”. Igra zimi kao nekoć ljeti. Tri sezone zaredom najbolja izdanja prikazivao je u srpnju i kolovozu, ali dolaskom Kopića proigrao je na pragu kalendarske zime. Igra Ohandza i po hladnoći.

- Odlučio sam i ja promijeniti nešto u životu - reći će dobro raspoloženi Kamerunac. - Htio sam svima pokazati da mogu igrati u kontinuitetu, da mogu zabijati i na kraju jesenske polusezone, a ne samo na početku. Jasno mi je odakle je došla priča da sam ljetni čovjek. Ali nisam samo ljetni.

Što se dogodilo sa 26-godišnjim Kameruncem? Otkada je Kopić došao na klupu Bijelih proigrao je Ohandza. U pet nastupa postigao je četiri pogotka, upisao i jednu asistenciju. Uz Ercega postao je Ohandza ključni čovjek pozitivne serije. Na igrama kamerunskog napadača temelji se hajdučki optimizam. Koja je tajna igračke metamorfoze napadača koji je prije dolaska Kopića bio bez pogotka od početka kolovoza do prvih dana studenoga?

- Nema tajne, kod novog trenera osjećam se slobodno. Igram rasterećeno, imam slobodu na terenu i sve što mi je trener pružio vidi se u suparničkoj mreži.

Mir u glavi

Je li ovo najbolja sezona u karijeri Francka Ohandze?

- Vjerujem da imam još prostora za napredak. Neću nikada kazati da igram najbolji nogomet, ali definitivno imam više samopouzdanja. Činjenica je da prije dva ili tri mjeseca nisam bio u nogometu koji mi odgovara. Danas znam sam ponovno potvrdio koliko mogu pružiti, a uz to, što je najvažnije, imam mir u glavi.

Inter ste na oproštaju pobijedili 5:0, međutim s najžešće, sjeverne tribine navijači su igračima ponovno skandirali “igrajte pi..ice”.

- Znam, štoviše, mogu i na engleski prevesti. Ali, mislim da smo igrom i rezultatom pokazali da nismo “pussy”.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Što možemo od Hajduka očekivati u drugom dijelu sezone nakon furioznog kraja godine s pet pobjeda u zadnjih šest utakmica?

- Objektivno, teško je nešto više očekivati u prvenstvu. Međutim, u Kupu imamo velike šanse.

Pojedinačne i klupske trofeje već je Ohandza osvajao u Tajlandu, a u Hajduku čeka prvijenac. Međutim, u ovom trenutku je najvažnije pitanje kakva je budućnost Ohandze i Hajduka. Ugovor mu istječe u lipnju, a za sada nema glasa o njegovu produljenju. Iznenadio je Ohandza čelnike kluba. Počinju li pregovori?

Odlazak u Pariz

- Nismo još razgovarali o tome. Imam ugovor do kraja sezone, a ako Hajduk želi da ostanem u klubu, ja sam spreman za razgovor.

Pritom Ohandza ima mogućnost već poslije 1. siječnja 2018. pregovarati i potpisati za novi klub u koji se može preseliti u ljeto sljedeće godine. A može ostati u Hajduku, ako mu netko iz kluba ponudi produljenje. Jedino što je sigurno jest da je Ohandza ove sezone zabio osam pogodaka u 20 nastupa.

- Svi smo sretni, idemo kući svojim obiteljima. Ja idem u Pariz. Au revoir, doviđenja...

Linker
06. svibanj 2024 13:08