RONALD GORSIC Cropix
ODLAZI U LEGENDU

Kapetan i najbolji strijelac Hrvatske u povijesti oprašta se od reprezentacije: ‘Nije lako reći zbogom...‘

‘To je najveća čast koju sam imao tijekom svoje dugogodišnje karijere‘, kazao je Marinović
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. rujan 2024. 15:29

Kapetan i najbolji strijelac u povijesti hrvatske futsalske reprezentacije Dario Marinović odlučio se oprostiti od nacinalne momčadi nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, stoji na stranicama HNS-a.

- Nije lako reći zbogom reprezentaciji jer je to najveća čast koju sam imao tijekom svoje dugogodišnje karijere. Imao sam tu sreću odjenuti sveti dres više od stotinu puta i zauvijek ću pamtiti svaki nastup i te prekrasne trenutke. Hvala svim suigračima, izbornicima, članovima stožera, vodećim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza i ljudima u logistici, kao i svim navijačima hrvatske futsalske reprezentacije na ovih prekrasnih petnaestak godina. Odlazim iz reprezentacije, ali ona će u meni uvijek imati najvećeg navijača - kazao je 34-godišnji Marinović koji je za reprezentaciju odigrao točno stotinu službenih utakmica i zabio 88 golova.

Izbornik Marinko Mavrović istakao je kako je Marinović bio primjer mlađim igračima.

- Hvala Dariju za sve što je napravio za hrvatsku futsalsku reprezentaciju. Bio je neizostavni dio mnogih velikih rezultata, zadužio nas je svojim igrama i odnosom prema reprezentaciji. Njegovo iskustvo bilo je od iznimne važnosti, pogotovo u kontekstu primjera mladim igračima. Vjerujem da ćemo se i dalje sretati na našim utakmicama i da će svim srcem biti uz reprezentaciju - rekao je Mavrović.

Linker
02. listopad 2024 13:18