GORAN MEHKEK Cropix
NASLOV ZA OMIŠANE

Futsal Dinamo pao u Draženovom domu, Olmissum nakon boljeg raspucavanja sa šest metara uzeo Superkup

Bila je to očekivano tvrda utakmica u kojoj su oba suparnika čekala suparničku pogrešku
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 14. listopad 2024. 22:20

FUTSAL DINAMO - OLMISSUM 1:1 (0:3)

STRIJELCI: 1:0 - Čekol (20), 1:1 - Petry (36).

ŠESTERCI: Dekanić - Rozga brani, 0:1 - Barbarić, Gudasić - greda, 0:2 - Kolobarić, Horvat - pokraj vrata, 0:3 - Žilić.

FUTSAL DINAMO: Piplica, Konsuo, Mužar, Zonjić, F. Novak - Pavlić, Gudasić, Čop, Pasariček, Horvat, Čekol, Prgomet, T. Novak, Dekanić. Trener: Matija Đulvat.

OLMISSUM: Rozga, Kustura, Jurlina, Žilić, Copić - Vrdoljak, Humačkić, Đurić, Marčić, Juretić, Kolobarić, Barbarić, Vuković, Petry. Trener: Frane Despotović.


Olmissum je osvojio Superkup i tako se barem malo revanširao za dva poraza u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske od Futsal Dinama. Omišani su u Draženovom domu bili prisebniji u raspucavanju sa šest metara i s trofejem su otvorili sezonu u kojoj ih čeka mnogo izazova.

Bila je to očekivano tvrda utakmica u kojoj su oba suparnika čekala suparničku pogrešku, prvu šansu vidjeli smo u 3. minuti, tada je Tihomir Novak pronašao Čopa čiji udarac odlazi preko vrata. Čvrsta igra rezultirala je i dosta akumuliranih prekršaja, Olmissum je stigao do 5. u 14. minuti pa su morali paziti da ne naprave sljedeći prekršaj koji bi Dinamu donio udarac s 10 metara.

Prva veća prilika za Olmissum bila je sredinom prvog dijela kada je Đurić poslao oštru loptu u kazneni prostor koju je Petry skrenuo direktno u Piplicu. Đurić je u 15. minuti s desne strane snažno pucao prema golu, ali ni on nije bio dovoljno precizan da promijeni rezultat. I kada se očekivalo da će prvo poluvrijeme završiti bez pogodaka, Kristian Čekol izveo je pravu majstoriju i doveo aktualnog prvaka u vodstvo.

Prgomet je odložio loptu za Čekola koji si je sjajnim driblingom otvorio put prema golu te je onda elegantnim lobom prebacio Rozgu za prednost Dinama.

Početak nastavka donio je prvu dramu, Patrik Pasariček udario je Duju Kusturu po licu i sudac Jelić pokazao mu je crveni karton. S igračem više Olmissum je krenuo po izjednačenje, Žilić je imao dva opasna udarca, drugi je uzdrmao gredu, pa je pucao i Jurlina, ali Piplica je bio na mjestu. Zagrepčani su preživjeli dvije minute s igračem manje i preuzeli inicijativu, no pokušaje Filipa Novaka i Čopa obranio je Rozga.

Omišani su ipak stigli do izjednačenja u 36. minuti, Barbarić je opalio s desetak metara, Piplica je to obranio, ali je do lopte stigao Petry koji u padu zabija za izjednačenje. Do kraja regularnih 40 minuta više nije bilo pogodaka i otišlo se u produžetke.

Piplica je bio na dosta iskušenja, ali je sačuvao svoju mrežu čistom i na kraju su odlučivali šesterci u kojima domaćin nije zabio niti jednom, dok su gosti realizirali svoja tri te tako stigli po drugi puta u povijesti do trofeja Superkupa Hrvatske.

Linker
14. listopad 2024 23:08