Hrvatska reprezentacija u futsalu

 GORAN MEHKEK Cropix
SJAJNA PREDSTAVA HRVATSKE

Futsal Vatreni razbili Kubance za prvu pobjedu na SP-u i stigli na korak do osmine finala

Hrvatska reprezentacija slavila je 7:0 u zadnjoj utakmici grupne faze
Piše: Niko Matičević/HinaObjavljeno: 20. rujan 2024. 16:16

HRVATSKA - KUBA 7:0 (Čekol 2., 27., Vukmir 13., Perić 23., 31., Marinović 25., Mataja 31.)

HRVATSKA: Primić, Bašković; Čekol ⚽⚽, Kustura 🟨, Vukmir ⚽, Jelovčić, Marinović ⚽, Perić ⚽⚽, Novak, Sekulić, Jurlina, Mataja ⚽, Postružin

KUBA: Rueda, Perez; D.Hernandez, Cabrera, Gonzalez, Morejon, Llanes, Valiente, Tamayo, J.Hernandez, Martinez, Cotilla, Ramirez, Alvarez


Hrvatska futsal reprezentacija pobijedila je u zadnjem kolu B skupine Svjetskog prvenstva u Taškentu selekciju Kube s 7:0 (2:0), te tako ostali u igri za osminu finala.

Pogotke su za hrvatsku vrstu dali Kristijan Čekol (2, 27), Niko Vukmir (13), Luka Perić (23, 31), Dario Marinović (26) i David Mataja (31).

Hrvatska je nakon poraza od Tajlanda i Brazila, ubilježila prvu pobjedu, te sada s tri boda i gol-razlikom 9-10 sa strepnjom čeka ishode ostalih utakmica, kako bi saznali hoće li se naći među četiri najbolja iz ukupno šest skupina, koji prolaze u osminu finala.

Izabranici Marinka Mavrovića ušli su u ovu utakmicu agresivno i poveli preko Čekola već nakon minute i pol, no onda je uslijedila revija promašaja hrvatskih igrača. U 13. minuti Vukmir podiže na 2:0 i to je bio rezultat prvog dijela.

Perić, Marinović i Čekol su zabili na početku drugog dijela, a Mataja i Perić u istoj, 31. minuti za konačnih 7:0, koje bi, prema kalkulacijama, trebalo biti dovoljno za prolaz.

U drugoj utakmici naše skupine Brazil je svladao Tajland s 9:1.

Standings provided by Sofascore

KRAJ UTAKMICE


Hrvatska je odradila ono što je htjela. Visoka pobjeda protiv Kube znatno je povećala šanse Hrvatske za osminu finala. Sada čekamo rezultate ostalih skupina kada ćemo znati hoće li Hrvatska proći među najboljih 16 reprezentacija svijeta.

37. Izbornik Mavrović je pozvao minutu odmora.

35. Hrvatska nastavlja s napadima, traži osmi gol.

31. GOOOL!

Perić dolazi do drugog gola i hrvatskog sedmog. Kuba se sada u potpunosti raspala.

31. GOOOL!

Mataja se upisuje u strijelce za 6:0. Gol razlika se polako, ali sigurno popravlja.

29.

Velika prilika za Hrvatsku. Mataja je pogodio vratnicu nakon čega udarac Kusture netko od igrača Kube čisti s gol crte.

28. Igrači Kube su dodali loptu vrataru kada to nije bilo dozvoljeno. Sjajna prilika za još jedan gol Hrvatske.

27. GOOOL!

Čekol dalekometnim udarcem zabija za 5:0. Vratar Kube Rueda je jako loše reagirao.

25. GOOOL!

Marinović zabija za 4:0. Hrvatska korača prema popravljanju gol razlike i šansi za prolazak skupine.

23. GOOOL!

Postružin je napravio većinu posla i sjajno uposlio Perića koji zabija za 3:0. Odličan početak Hrvatske.

21. 🟨

Postružin je požutio zbog zakašnjelog starta.

21. Počelo je drugo poluvrijeme. Hrvatska juri što bolju gol razliku.

KRAJ POLUVREMENA


Hrvatska očekivano dominira od prve sekunde, ali je za sada postigla "samo" dva gola. Ako želi imati dobre šanse za prolazak skupine, Hrvatska mora zabiti još minimalno tri-četiri gola.

19. 🟨

Kustura je zbog povlačenja zaradio žuti karton.

17. Sada je i naša klupa pozvala minutu odmora.

16. Perić je imao savršenu priliku za 3:0, ali se u ključnom trenutku spetljao i nije uputio udarac.

14. Klupa Kube pozvala je minutu odmora.

13. GOOOL!

Fenomenalna akcija Hrvatske. Mataja je petom ostavio za Čekola koji prebacuje na drugu vratnicu. Tamo je Vukmir koji zabija za 2:0.

11. Nova obrana Ruede. Čekol je umalo zabio svoj drugi pogodak na utakmici.

10. Prvih deset minuta je iza nas, Hrvatska i dalje ima samo jedan pogodak prednosti.

7.

Prva prilika Kube. Čekol je izgubio loptu nakon čega je Cotilla izašao ispred Primića. Na sreću, pucao je ravno u hrvatskog vratara.

6.

Novak nakon lijepe akcije trese prečku. Hrvatskoj treba još golova ako želi imati šanse za prolazak skupine.

3. Nova prilika Hrvatske. Rueda je obranio pokušaj Sekulića.

2. GOOOL!

Čekol iz drugog pokušaja zabija. Perić mu je odložio loptu, a Čekol je prizemnim udarcem zabio za rani gol Hrvatske. To je ono što je trebalo našoj reprezentaciji.

2.

Velika prilika Čekola, no Rueda brani.

1. Krenula je utakmica. Sretno Hrvatska!

14.20 Igrači obje ekipe polako izlaze na teren.

Najavu piše: Damir Dobrinić

Reprezentacija Hrvatske danas igra utakmicu 3. kola u skupini B Svjetskog prvenstva u futsalu. Promijenjena je destinacija, nakon dva poraza doživljena u Buhari od Tajlanda i Brazila, dvoboj s Kubom bit će odrađen u glavnom gradu Uzbekistana, Taškentu danas s početkom u 14.30 (HTV2) po hrvatskom vremenu.

Možda će promjena sredine dobro doći izabranicima Marinka Mavrovića kako bi došli do premijerne pobjede. Samo im ona omogućava nadu, ako mini Vatreni ne trijumfiraju protiv 78. reprezentacije na ljestvici FIFA-e, na kojoj je Hrvatska 16., slijedi pakiranje i povratak doma. No i u slučaju slavlja, vladat će neizvjesnost. Hrvatska bi u tom očekivanom raspletu bila treća na ljestvici, a u osminu finala idu četiri od šest najboljih trećeplasiranih reprezentacija. Na toj ljestvici Hrvatska je trenutačno posljednja nakon 1:2 s Tajlandom i 1:8 s Brazilom, no s uvjerljivom pobjedom protiv Kube sve se može ispraviti...

- Svaki poraz ostavi traga, pogotovo onako uvjerljiv, ali moramo priznati i shvatiti da su Brazilci puno bolji i brži od nas, na puno većoj razini. Međutim, taj poraz isto mora biti inspiracija da popravimo neke stvari u našoj igri koje ne valjaju. Moramo smanjiti broj dodira u zadnjoj liniji, pivoti moraju donijeti malo više dubine, bez trke ne možemo parirati protivnicima, izvedbe donošenja odluka mora biti puno brža - kaže izbornik Mavrović i dodaje:

- Nakon dva poraza moramo razmišljati jedino pobjedi koja nam potencijalno može osigurati plasman u drugi krug natjecanja. Pritom, moramo promijeniti mentalitet, iskontrolirati igru tijekom svih četrdeset minuta. Na Svjetskom prvenstvu nema loših protivnika, Kuba je protiv Tajlanda u prvom poluvremenu bila u potpunom egalu, a na utakmici imala čak 51 udarac prema protivničkim vratima. Dakle, riječ je o reprezentaciji koja može biti vrlo neugodna. S obzirom na to da nam treba gol-razlika, morat ćemo maksimalno iskontrolirati igru u oba pravca.

U najljepšem raspletu, Hrvatska već u subotu može izboriti osminu finala u kojoj bi je dočekala Argentina (27. rujna u Taškentu). Ako, primjerice, Paragvaj danas pobijedi Nizozemsku, a Španjolska sutra očekivano uvjerljivo svlada Libiju, Hrvatska trijumfom nad Kubom može slaviti. Sigurno bi bila bolja od trećeg iz skupine A, a i od trećeg iz skupine C, 99,9 posto Libije, u slučaju da je prestigne po gol-razlici. Hrvatska je trenutačno na 2:10, Libija na 4:5.

- Razgovarali smo nakon Brazila, poslije utakmice smo bili jako utučeni, ali poslije prospavane noći bili smo čistije glave. Shvatili smo protiv kakvog smo protivnika igrali, došli do zaključka da nam taj poraz ne znači puno, osim dobre lekcije. Moramo promijeniti sve loše što je bilo u toj utakmici i napraviti nešto bolje protiv Kube. To je najvažnija utakmica za nas, poslije dva poraza vrijeme je da i mi nekog pobijedimo, da damo sve od sebe i ostvarimo plasman u nokaut fazu natjecanja. Kubanci su brzi, jaki, tehnički potkovani. Njihovi dosadašnji rezultati ne moraju biti mjerilo, oni nisu realna slika kubanske momčadi. Svjesni smo da utakmica neće biti lagana, morat ćemo dati maksimum da ih pobijedimo - rekao je prvi vratar Hrvatske, Zoran Primić.

Kuba je od Brazila izgubila 0:10, od Tajlanda 5:10, U povijesti mundijala odigrali su 18 utakmica, 17 izgubili, gol-razlika im je 36:134. Jedinu pobjedu ostvarili su na SP 2008., s 10:2 su svladali Solomonske Otoke, koji su tada u skupini od Rusije izgubili 2:31. Sve osim pobjede Hrvatske bila bi ogromna senzacija, mini Vatreni više nemaju pravo na pogrešni korak.

Linker
20. rujan 2024 16:22