UNISPORT
SVAKA IM ČAST

VIDEO: Hrvatska selekcija uzela senzacionalno zlato u Šangaju!

U četvrtfinalu smo nadjačali moćni Portugal (4:1), u polufinalu Ukrajinu (4:2), a u finalu Brazil (4:1)
Piše: SNObjavljeno: 16. lipanj 2024. 15:43

Dok su naši Vatreni loše startali na Euru, Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija ostvarila je fantastičan rezultat na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu igranom u Šangaju. Naši su reprezentativci osvojili zlatnu medalju i to na impresivan način.

U četvrtfinalu je Hrvatska svladala moćni Portugal (4:1), u polufinalu smo nadjačali (4:2) Ukrajinu koja je došla s iznimno jakom postavom u kojoj su redom bili prvoligaški igrači, da bi u finalu pobijedili inače nedodirljive Brazilce s velikih 4:1.

U skupini nismo bili tako uvjerljivi. Na startu smo pobijedili Mongoliju s čak 9:0, da bi nam snažna Ukrajina očitala lekciju slavivši s velikih 9:1. Zato je naša pobjeda u polufinalu bila šok za mnoge. U utakmici za drugi mjesto u skupini Hrvatska je pobijedila Novi Zeland (7:4).

Malo tko je vjerojatno da možemo u četvrtfinalu proći Portugal, koji je bio popunjen igračima koji su osvojili posljednja dva U19 prvenstva Europe. Portugal je u skupini imao tri pobjede uz 82:3 (!) gol-razliku. Doduše, pobijedio je sveučilišnu selekciju UAE s 65:0. kad smo prošli takav Portugal, znali su naši dečki da je sve moguće...

Jakoj Ukrajini smo se u polufinalu osvetili za težak poraz u skupini, a finalu protiv Brazila blistao je Nikola Gudasić s dva gola, dok su po još jedan zabili Filip Novak i Mateo Mužar. Zanimljivo je da je za Brazil Rafinha iz Novog Vremena.

Hrvatsku su u Šangaju predstavljali studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, a među njima je bilo pregršt prvoligaških igrača, s tim da petorica njih igraju za aktualnog hrvatskog prvaka Futsal Dinama.

Izbornik Hrvatske bio je Alen Jukić, koji je inače pomoćnik u stožeru švedske futsal reprezentacije, ali i trener u Futsal Dinamovoj školi. Pomoćnik mu je bio Saša Ledinščak. Igrači koji su osvojili to fantastično zlato su: Ante Piplica i Lukas Mlinarić (golmani), Branko Artić, Lovro Cigler, Nikola Gudasić, Jure Jakovljević, Bruno Kovačić, Ivan Marković, Mateo Mužar, Filip Novak, Hrvatska sveučilišna futsal selekcija, Ivan Penava, Matija Tolić i Toni Vučković.

Naši zlatni sveučilištarci vraćaju se u Zagrebu ponedjeljak u 22.35, a u zračnoj luci Franjo Tuđman sprema im se i lijep doček...

Linker
16. lipanj 2024 16:29