Srđan Vrančić/CROPIX
RAZLIČITA MIŠLJENJA

Georgievski: Dinamo je imao 'svog' suca; Tonel: U Europi trebamo ljude na tribinama!

'Ne predajemo se, vjerujemo kako u Bakuu možemo doći do iznenađenja. Nešto moram kazati; nije mi se sviđala reakcija publike, ti ružni povici upućeni Stamenkoviću'
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. srpanj 2011. 14:27

Dok su igrači Dinama još slavili maksimirskim hodnicima, igrači Neftčija spuštenih su glava napuštali novouređeni stadion. Među prvima iz svlačionice je izašao Makedonac Slavčo Georgievski.

- Oni su zabijali a mi nismo. Tim bih riječima mogao sažeti ovaj dvoboj. Siguran sam da je sudac pogriješio, nije bilo jedanaesterca na Krstanoviću. Naš vratar Stamenković odbio je loptu, a taj je detalj presudio utakmicu. Znali smo kako će igrati Dinamo, znali smo da će dugo držati posjed lopte i bili smo pripremljeni na njihov način igre. No, u trenucima kad se situacija na terenu smirila, kada su i s tribina počeli zviždati Modrima, mi smo primili prvi pogodak koji je pao iz čistog zaleđa. Dinamo djeluje dobro, djeluje kao prava momčad, ali mi se ne predajemo, vjerujemo kako u Bakuu možemo doći do iznenađenja. Jedino moram nešto kazati; nije mi se sviđala reakcija maksimirske publike, ti ružni povici upućeni našem vrataru Stamenkoviću.

Saša Stamenković je ustvrdio:

- Ova je utakmica za nas neslavno završila. Priznajem, Dinamo je bio bolja momčad, ali nismo zaslužili tako visok poraz. Natjerali smo igrače Dinama da u prvom dijelu preskaču igru, što je bio naš cilj, no oni su upravo na takav način postigli vodeći pogodak. Mi nismo iskoristili svoje šanse, nismo smjeli primiti tri pogotka. Prije utakmice zazivao sam sreću, no ona je ovoga puta bila na suparničkoj strani. Dinamo je dobar i ima kvalitetu, može dohvatiti Ligu prvaka.

Sporni jedanaesterac?

- Na to nemam komentara. Samo ću reći kako se mi ne predajemo, kako vjerujemo da u Azerbajdžanu možemo iznenaditi Modre. Samo da u prvome dijelu postignemo dva pogotka...

Tonel:

- Za iskorak u Europu trebamo ove ljude, stvarno smo uživali. Ostvarili smo dobar rezultat, 3:0 je sjajno, ali moramo znati da još nije sve gotovo i zato moramo biti oprezni.

Milan Badelj:

- U prvom poluvremenu bilo je užasno vruće, teško je bilo igrati. Hvala navijačima, nosili su nas do pobjede. Mislim da smo pokazali pozitivan iskorak jer nismo iskazali nervozu nakon što u početnih 20 minuta nismo zabili. Ne bih rekao da smo ih na početku drugog dijela iznenadili, već da smo ih razbili. Olakšali smo si posao, ali ne podcjenjujemo ih.

Jerko Leko:

- Lijepo je bilo igrati pred punim tribinama, a meni je bilo posebno drago jer mi je to bila prva utakmica u Maksimiru nakon povratka. Znali smo da će gol doći ako budemo strpljivi, a tako je i bilo. Ovu prednost ne možemo ispustiti. Pune tribine dokaz su da ima navijača, sada je na nama da ih dobrim igrama zadržimo. Kod starta za žuti karton bio sam siguran da imam loptu, žao mi je što sam požutio. No, u uzvratu ćemo biti rasterećeni i vjerujem da ću ostati bez kartona.

Luis Ibanez:

- Bilo je prelijepo. Svaka čast svim ljudima koji su došli po ovako teškom vremenu. Bila je ovo najljepša atmosfera otkako sam došao u Dinamo.

Linker
24. rujan 2024 11:16