Boris Kovacev / CROPIX
LJETNI TRANSFERI VATRENIH

GLAVNE VEDETE U VEZI NISU MIJENJALI OKRUŽENJE, ALI ZATO RUSKI REZERVISTI JESU Velika nada najskuplja s 19 milijuna eura, evo kako su prošli ostali

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 02. rujan 2018. 15:54

Bilo je logično očekivati da će finale Mundijala u Rusiji pogurati neke Vatrene do velikih transfera. Kapetan Luka Modrić nije napustio Santiago Bernabeu usprkos žestokim naporima Intera, Rakitić je objavio da nema razloga napuštati Barcelonu, Spalletti nije pustio Brozovića u Tottenham, a na kraju je u Frankfurtu ostao Ante Rebić, usprkos činjenici da je na SP-u žestoko skrenuo pozornost na sebe. Međutim, sredine su promijenili neki drugi Srebrni...

Tako je recimo Duje Ćaleta-Car postao drugi najskuplji hrvatski stoper svih vremena (prvi je Lovren) jer je Marseille dao 19 milijuna eura za centralnog braniča Red Bull Salzburga. Ne treba to čuditi, Duje je mlad igrač (21), a Salzburg je poznat kao klub koji voli prodavati, ali itekako kvalitetnu “robu”.

Soccer Football - World Cup - Group D - Iceland vs Croatia - Rostov Arena, Rostov-on-Don, Russia - June 26, 2018   Iceland's Alfred Finnbogason in action with Croatia's Duje Caleta-Car   REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

U obrani su još klubove promijenili bekovi, Strinić je prije SP-a potpisao za Milan, a Šime Vrsaljko konačno je došao u Inter nakon godina koketiranja. Bivši desni branič Dinama, Genoe, Sassuola i madridskog Atletica koštao je Nerazzurre ukupno 25 milijuna eura, s time da će većinu morati platiti iduće ljeto, kako to već klubovi vole raditi u recentno vrijeme.

Kovačić prelomio

Glavne vedete u veznoj liniji nisu mijenjali okruženje, ali jesu ruski rezervisti. Filip Bradarić stigao je kod Srne u Cagliari, Badelju se nije napuštala Serie A, pa je iz Firence preselio u Rim (Lazio), a Mateo Kovačić potpisom za Chelsea učinio je ispravnu stvar odlučivši da neće više čekati minutažu u Realu. Što se ofenzivaca tiče, Marko Pjaca će se u Fiorentini pokušati vratiti u punu formu nakon ozljede koljena.

Roscino, Rusija, 230618.
Stadion Roscino arena.
FIFA World cup 2018.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Roscino arena dan prije putovanja u Rostov na Donu gdje igraju zadnju utakmicu skupine D s Islandom.
Na fotografiji: Ivan Rakitic, Filip Bradaric i Duje Caleta Car
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Glede novih reprezentativaca koji su na popisu za nadolazeće susrete Lige nacija, a nisu bili u Rusiji, mora se istaknuti prije svega transfer Ivana Santinija u Anderlecht za tri milijuna eura. Da su na Constant Vanden Stocku dobro tržili, jasno pokazuje ljestvica strijelaca belgijskog prvenstva... Također, dva su nova Vatrena posuđena drugim klubovima. Mario Pašalić nastavio je seriju posudbi, nakon Elchea, Monaca, Milana i moskovskog Spartaka splitski se veznjak sad skrasio u Atalanti, gdje je odlično krenuo u sezonu, a Duje Čop je iz Standarda posuđen španjolskom Valladolidu s klauzulom da ga moraju otkupiti za 2,5 milijuna eura ako ostanu u Primeri.

Transferi reprezentativaca

DUJE ĆALETA-CAR

Salzburg - Marseille

19 milijuna eura

BORNA BARIŠIĆ

Osijek - Rangers

2 milijuna eura

IVAN STRINIĆ

Sampdoria - Milan

besplatno

ŠIME VRSALJKO

Atletico M. - Inter

6,5 + 18,5 milijuna eura

MILAN BADELJ

Fiorentina - Lazio

besplatno

FILIP BRADARIĆ

Rijeka - Cagliari

5 milijuna eura

MATEO KOVAČIĆ

Real Madrid - Chelsea

posudba

MARKO PJACA

Juventus - Fiorentina

2 + 13 milijuna eura

MARIO PAŠALIĆ

Spartak M. - Atalanta

posudba

DUJE ČOP

Standard - Valladolid

posudba

IVAN SANTINI

Caen - Anderlecht

3 milijuna eura

Linker
05. svibanj 2024 08:26