CROPIX
PRVE REAKCIJE NA NOVU ODLUKU

GLAVNI DIREKTOR DINAMA NEZADOVOLJAN NAKON SMANJENJA KAZNE 'Siguran sam da bi Ademi prošao bolje da je u pitanju neki drugi klub'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. ožujak 2017. 00:10

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) smanjio je kaznu veznjaku Dinama Arijanu Ademiju sa četiri na dvije godine što znači kako bivši kapetan 'modrih' može igrati od rujna ove godine, potvrdili su u klubu.

Ademi sada napokon može odahnuti i to nakon što je bitka trajala godinu i pol dana. CAS je tri puta odgađao svoju odluku, a sada je napokon presudio prepolovivši mu kaznu.

Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina nije krio nezadovoljstvo odlukom CAS-a.

- Iskreno, očekivali smo da će kazna Ademiju biti smanjena na više mjeseci, da će on sutra moći biti dio momčadi i pojačati nas do kraja sezone. Ovo je odluka koja je na mlinu UEFA-i, siguran sam da je u pitanju nek idrugi klub, Ademi prošao bolje. U obrazloženju piše da Ademi nije namjerno varao, svi nalazi su pokazali da je taj uzorak, koji usput, nije zabranjen, bio kontaminiran, ali svejedno ostala je kazna od dvije godine. Naravno, u trenutku kad je bila prvotna kazna od četiri godine, odmah bismo potpisali ovu, ali nakon svega što se događalo u međuvremenu i dokaze koje smo imali, ipak nismo potpuno zadovoljni ovim smanjenjem kazne - rekao je Svetina, a na kraju je dodao:

- No, sve u svemu, Ademi će biti s nama, mi ga planiramo u rosteru za sljdeću sezonu. Poznavajući ga, on je karakter koji će nam sigurno biti pojačanje i pojačat će našu momčad. Nadali smo se da će to biti prije, ali ipak, kad se sve slegne, dokazali smo da Dinamo nije klub koji se služi nedopuštenim sredstvima, niti su njegovi igrači ti koji varaju. Jedva čekamo da nam se vrati. Cijelo vrijeme bili smo uz njega, ostat ćemo i ovih šest mjeseci.

Linker
06. svibanj 2024 12:36