Ronald Goršić / CROPIX
REZULTATI ZA ANALE

Gospoda se opustila: Čak 14 sudaca Prve HNL podbacila na testiranju tjelesnih normi

Predsjednik Komisije Širić zabranio je svim suradnicima ikakvo očitovanje. Srećom, ostaje dovoljan broj sudaca koji mogu nositi teret početka nogometnog prvenstva
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 13. srpanj 2011. 18:37

U utorak se u Termama Tuhelj okupila hrvatska sudačka elita. Na uobičajenom provjernom seminaru uoči nove sezone, pojavili su se svi glavni suci, dakle 33, a od 55 pomoćnih izostao je samo jedan, Damir Kraljević iz Zadra, koji se opravdao bolešću. Nazoči i kompletna komisija za suce sa 11 članova.

U utorak su suci polagali test teoretske spreme, a posebno zahtjevno bilo je, dakako, trčanje na atletskoj s tazi u Kumrovcu, s obzirom i na veliku sparinu.

Službenih rezultata nema. Oni su praktički zabranjeni. Šefovi hvale disciplinu, no ne otkrivaju ništa drugo, u skladu s onim filmom “vrline javne, poroci tajni”. Ipak, doznali smo da su čak 14-orica podbacila na testiranju tjelesnih normi. To znači da nisu spremni, a valja naglasiti da tako lošeg rezultata nije bilo u 20-godišnjoj povijesti 1. HNL.

Predsjednik Komisije Željko Širić zabranio je svim suradnicima ikakvo očitovanje, ostavljajući sve za današnji sastanak vodstva organizacije na kojem će se odlučiti što i kako dalje. Srećom, kadra je dovoljno i dok se ponavljači spreme pa ponovno testiraju, ostaje sudaca koji mogu nositi teret početka prvenstva.

Linker
23. rujan 2024 09:28