PRESUDIO ŠTIMCU?

Gospodine Rubeša, za koga ste glasali? 'To je bio cirkus. Žao mi je što sam bio tamo!'

'Tu sramotnu priču više ne želim dodatno razvlačiti svojim javnim istupima. Osim toga, imam dovoljno obveza i briga na Kantridi, treba namaknuti plaće za sve u Rijeci'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2010. 16:05

Uoči izbora za predsjednika HNS-a HNK Rijeka javno je stala uz Igora Štimca. Nedugo potom NS Županije PG-e, čiji je i Rijeka član, izglasao je povjerenje Vlatku Markoviću .

Dualitetom klupskog i županijskog odabira Kantrida se našla između čekića i nakovnja. A žalosno je da bez konkurencije najveći klub u Županiji nema ni svog čovjeka na čelu županijskog Saveza, niti utjecaja na ostale klubove od kojih niti jedan ne da nema trofeje, nego nije ni blizu Prve lige! Sramotno pomanjkanje Rijekina utjecaja u vlastitom dvorištu lomilo se preko leđa njenog mladog direktora Marija Rubeše, koji je i član županijskog Izvršnog odbora, a bio je i jedan od dva županijska predstavnika tj. glasača na onoj 'komediji’ u Westinu. Pa zbog toga zažalio.

Jer se iz Štimčeva tabora grmilo 'Rijeka nas je izdala’, jer je Igor ustvrdio kako se pobjedi ponadao kada je vidio da upravo Rubeša nije svoj listić en passant pokazao Markovićevu/Mamićevu pobočniku Davoru Šuker u. Na kraju je spominjao i kako su Markovićevi ljudi obavili svojevrsno 'kidnapiranje’ Rubeše, tj. njegova glasa.

Oko mlađahnog su se direktora, dakle, zavrtjele brojne glasine, a nijedna ugodna. Dodamo li tome kako je glasanje za predsjednika HNS-a bilo tajno, teško je očekivati da bi Rubeša nakon cijele te parade primitivizma i nezakonja u javnom istupu razotkrio bilo koji sporni detalj, ali logično je zatražiti ga da javno istupi.

Koja je istina oko njegova glasačkog listića? Je li glasao po savjesti, klupskom ili županijskom naputku?

- Niti želim, niti hoću ulaziti u bilo koji detalj minule Skupštine. Nisam čitao ni novine, ni portale, ne znam tko je što izjavljivao - počeo je Rubeša pa onda na neki način ipak otvorio dušu rekavši ono s čime se složiti može barem 90% javnosti.

- Izborna skupština bila je - cirkus. Žao mi je što sam bio dio te priče jer sve je to bilo sramotno. I to, posebno ističem, neovisno o pripadnosti ovoj ili onoj struji. Tolika količina antagonizma u ovako maloj zemlji krajnje je štetna i nepotrebna. Kažem, žao mi je što sam prihvatio ulogu skupštinskog delegata.

I tu je stao. Ponudivši i razlog:

- Tu sramotnu priču više ne želim dodatno razvlačiti svojim javnim istupima. Osim toga, imam dovoljno obveza i briga na Kantridi, treba namaknuti plaće za sve u Rijeci. Jedino o čemu želim misliti je klub, samo me Rijeka zanima - rekao je na kraju Rijekin direktor.

Linker
19. svibanj 2024 07:43