CROPIX
BEČKA ŠKOLA

GOSPODSKI ODGOVOR DINAMOVOG DOKAPETANA Evo kako je Pivarić prvi put reagirao na podrugljive komentare Joška Jeličića da je - 'Plivarić'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. studeni 2016. 12:46

Subotnji ogled Hrvatske i Islanda na praznom Maksimiru najavio je i branič Dinama Josip Pivarić, a između ostaloga progovorio je i o kritikama koje već neko vrijeme na njegovu adresu stižu od strane HTV-ovog stručnog komentatora Joška Jeličića koji ga zove 'Plivarić'.

Jeste li zaliječili sve probleme? - pitali smo Josipa Pivarića.

- Nadam se da jesam. Što se zdravstvenog stanja tiče, bitno je samo da se ništa ne pogorša, neka ostane ovako.

Spremni ste za nastup?

- Jesam. Tu sam, treniram u 100-postotnom ritmu, na raspolaganju sam izborniku.

Neću o Jeličiću

Čačić je kazao da ga brine što ste neke utakmice odigrali lošije. Je li razgovarao s vama?

- Pa dobro, pričamo mi cijelo vrijeme. Ništa baš specifično o utakmici još nismo razgovarali. Isto me ovako pita, osjećam li se dobro. Igram standardno, normalno, muče me neke popratne stvari, ali radim sve da budem u što boljem izdanju i čim kvalitetnijoj tjelesnoj spremi. Osjećam da sam ipak podignuo fizičko stanje što se tiče trke i nadam se da će biti dobro.

Leovac vam je konkurent, je li vam kazao izbornik koji će igrati?

- Ne, ništa nam još nije govorio o tome. Konkurencija uvijek dobro dođe, može te samo podignuti na još višu razinu. Ustvari, odlično je što hrvatska reprezentacija uvijek ima širok kadar, čim je veći broj igrača u dobroj formi, tim je bolje za ekipu.

Nakon utakmice u Sevilli bilo je dosta kritika na vaš račun, pogotovo podrugljive od Joška Jeličića na televiziji. Kako ste to doživjeli? Pogađa li vas to?

- Sigurno da svi kritičari imaju pravo na mišljenje i mogu ga iznositi na bilo kakav način. Ako gospodin Jeličić svoj način smatra dobrim, ja tu ne mogu ništa napraviti. I ne želim, zapravo, uopće ulaziti u to. On ima pravo na svoje mišljenje, ja imam svoje mišljenje, netko drugi će reći nešto treće. Ne bih se osvrtao na to na koji način i kako on razgovara. A što se tiče utakmice u Sevilli, jako dobro smo ušli u utakmicu i bilo je u redu dok nismo ostali s igračem manje. Puno bolje ekipe nego što je Dinamo u Sevilli ne bi imale šanse s čovjekom manje.

Joško Jeličić
Damir Krajac / Hanza media / CROPIX

Sve će prštati

Islanđani su iznimno čvrsti, trebat će se dobro pohrvati s njima.

- Što se mene tiče, ako budem igrao, mislim da ću moći odgovoriti u tom smislu. Očekujem da će Hrvatska imati dominaciju, da će držati loptu na zemlji.

Gosti bi mogli igrati defenzivnije, iako oni znaju vrlo brzo izaći u kontru.

- Točno, to može biti jako opasno, međutim spremit ćemo se za njihovu takvu igru. Očekujem tvrdu, čvrstu utakmicu, u kojoj će prštati od duela i snage. Nadam se da ćemo izaći kao pobjednici. To je vrlo važna utakmica, jer Island je poravnat s nama na ljestvici. Percipiramo je kao radnu ekipu, ali koja zna igrati nogomet, zato nas čeka veliki posao.

Protivnik je to kojeg cijenimo, uostalom, pokazali su i na Euru kakve su im mogućnosti.

Linker
03. svibanj 2024 15:37