Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
NAKON USPJEŠNE SEZONE

GOTOVO JE! VELIKA NOGOMETNA ZVIJEZDA NAPUŠTA KOVAČEV BAYERN 'Meni je osobno žao! Želi igrati redovito, a mi mu to ne možemo garantirati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. lipanj 2019. 10:05

Sada je službeno, James Rodriguez napušta redove minhenskog Bayerna.

27-godišnji kolumbijski veznjak stigao je u Bayern u srpnju 2017. godine na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida. Ta posudba je sada istekla i Bayern je imao pravo otkupa njegovog ugovora za 42 milijuna eura odštete. Ipak, u redovima bavarskog velikana odlučili su se da neće aktivirati tu opciju, iako su mogli otkupiti njegov ugovor i ponuditi ga na tržištu po višoj cijeni.

"Odluka oko Jamesa je donesena. Ragovarali smo privatno i rekao mi je da želi da klub ne aktivira klauzulu. U ovakvim uvjetima to ima smisla. On želi igrati redovito, a mi mu to ne možemo garantirati. Osobno žalim zbog takve odluke", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

MIAMI, FL - JULY 28:  James Rodriguez (R) of FC Bayern Muenchen meets team coach Niko Kovac for the first time during the FC Bayern AUDI Summer Tour on July 27, 2018 at Mandarin Oriental hotel in Miami, Florida.  (Photo by Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images)
Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images

Rodriguez je u Bayern stigao na zahtjev Carla Ancelottija, ali u rujnu 2017. godine Ancelotti je smijenjen i umjesto njega je došao Jupp Heynckes. Pod njegovim vodstvom Kolumbijac je zasjao i upisao je 7 golova i 11 asistencija u 23 ligaške utakmice, a iskazao se i u Ligi prvaka. A dolaskom Nike Kovača na klupu situacija nije bila bajna za Kolumbijca. Pod hrvatskim trenerom Rodriguez je odigrao svega 28 službenih utakmica, a valja reći da je imao i problema s ozljedama. Kada je nakon Bayernovog osvajanja dvostruke krune postalo jasno da će Kovač ostati na klupi, odluka o Rodriguezovom odlasku postala je jasna.

Gdje će Kolumijac nastaviti karijeru zasad nije poznato, ali njemački mediji navode da su glavni kandidati za njegovo dovođenje Ancelottijev Napoli i Juventus.

Linker
06. svibanj 2024 11:49