Goran Šebelić / CROPIX
MLADI U PULI

Gračan: 'Švicarci dolaze s A reprezentativcima, a mi smo bez Kovačića, Vrsaljka...'

Mlada reprezentacija će u četvrtak u 18.45 na Drosini igrati protiv Švicarske
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. studeni 2013. 17:53

U press dvorani stadiona Aldo Drosina u Puli održana je u utorak konferencija za novinare u svezi utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Švicarske. Da podsjetimo, taj se dvoboj, koji će bitno usmjeriti tijek kvalifikacijske grupe za Europsko prvenstvo, održava u četvrtak sa početkom u 18.45 sati. O tome je uvod sa organizacijskim detaljima dao Danijel Sponza, koji je uz Branka Kajfeša ih HNS-a te izbornika Nenada Gračana vodio pressicu.

- Prije svega bih kazao dam sam vrlo zadovoljan kako se odvijaju pripreme za ovu utakmicu, u Umagu - kazao je Nenad Gračan, kojem će debi na klupi U21 reprezentacije biti doista vatren, obzirom na jačinu protivnika i važnost dvoboja:

- Od nedjelje smo zajedno, dobro se radi, imamo odlične uvjete. Odradili smo 4 zajednička treninga i još ćemo jedan u srijedu prijepodne.

Sa zdravstvenim situacijama Gračan nema osobitih teškoća, dapače.

- Imao je određenih problema sa ozljedom Šitum, no stanje mu je sanirano i on se priključio treningu. Dakako da ima igrača koji osjećaju posljedice non stop igranja u domaćoj ligi i europi, pa ih je sustigao nagomilani umor. Govorim prije svih o Močiniću, Brozoviću, koji su u stalnom pogonu vikendom i tijekom tjedna. No, zato ćemo ih osvježiti do utakmice.

Izbornik debitant koji dolazi tijekom natjecanja ima prednosti i mana. U ovom slučaju Nenad Gračan bio je vrlo jasan, ne skrivajući se iza demagoških fraza i početnih alibi teza.

- Mogu ponoviti ono što sam rekao i prvog dana, a to je da je moj prethodnik Niko Kovač doista kvalitetno vodio reprezentaciju u prve 4 utakmice kvalifikacija, a što se ne zaključuje samo po rezultatu. No, sa te 4 pobjede ostavio mi je doista komotnu natjecateljsku situaciju, koju valja iskoristiti.

U odnosu na prvu utakmicu u gostima, Hrvatska će u domaćem susretu protiv Švicaraca ipak imati teži zadatak. Naime, gostima se priključilo nekoliko A reprezentativaca.

- Njima je pogodovala situacija da im se A reprezentacija direktno plasirala na svjetsko prvenstvu u Brazil te su neke igrače iz najstarije selekcije mogli sada uvrstiti na popis za Pulu. Oni će sigurno biti po kvaliteti igrača jači nego u prvoj utakmici. Mi nažalost ne možemo računati sa važnim igračima kao što su Rebić, Kovačić i Vrsaljko, koji su sa A reprezentacijom u akciji Island. No, uvjeren sam da ćemo biti na visini zadatka. Ovo je važna utakmica jer će bitno usmjeriti situaciju unutar grupe. Imamo dobru poziciju i moramo je znati iskoristiti.

Za kraj Gračan, koji nije najavio postavu (u Umagu još jedna presica na rasporedu je u srijedu), poručio je javnosti.

- Pozivam sve Puljane i Istrijane da u što većem broju dođu na Drosinu i pomognu nam ostvariti željenu ambiciju, a to je pobjeda.

Linker
22. rujan 2024 06:32