Mario Todoric / CROPIX / CROPIX
PRIČALO SE I O 'NAŠEM HAJDUKU'

GRADSKO VIJEĆE PRIHVATILO IZVJEŠĆE O POSLOVANJU HAJDUKA, RAZGOVARALO SE I O REPREZENTACIJI 'Tko je to pisao!? Ta će osoba biti najpopularnija u gradu'

Piše: HinaObjavljeno: 30. kolovoz 2018. 10:41

Splitsko Gradsko vijeće je u srijedu navečer prihvatilo izvješće o poslovanju nogometnog kluba Hajduk za 2017. godinu, po kojem je taj klub ostvario dobit od 26 milijuna kuna.

U javnom glasovanju 26 vijećnika je podržalo to izvješće, dok je jedan vijećnik bio protiv a jedan suzdržan.

"U poslovanju u 2017. godini ostvarili smo dobit od 26 milijuna kuna," rekao je u kratkom obraćanju predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović.

Prije glasovanja u diskusijama su se čule primjedbe na račun udruge Naš Hajduk. Vijećnik Mosta Josip Markotić oštro je kritizirao model upravljanja Hajdukom rekavši kako je Grad Split, koji je većinski vlasnik Hajduka, "prepustio udruzi Naš Hajduk da upravlja klubom, a ta udruga pravi Grad budalom."

Split,220818. 
Konferencija za medije u HNK Hajduk.
Na fotografiji: Slaven Marasovic, predsjednik nadzornog odbora HNK Hajduk.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

"Pozivam Grad Split da pozove Državnu reviziju i Državno odvjetništvo da provjere je li sve u Hajduku po zakonu," kazao je Markotić. Dodao je kako je sve više nezadovoljnih modelom upravljanja Hajdukom.

Regirao je vijećnik stranke Pametno Renato Čupić stajući u obranu udruge Naš Hajduk te je poručio Markotiću da se ne razumije u sport.

"Udruga Naš Hajduk vlasnik je 25 posto dionica Hajduka i ona ima 36.000 članova," rekao je Čupić replicirajući Markotiću.

Vijećnica HDZ Ljubica Vrdoljak je sramotnim ocijenila priopćenje iz nogometnog kluba Hajduk napisano u povodu, kako je rekla, najvećeg uspjehe Hrvatske nogometne reprezentacije, odnosno osvajnaja drugog mjesta na nedavnom Svjetskom prventsvu u Rusiji.

Obraćajući se izravno predsjedniku Nadzornog odbora Slavenu Marasoviću, ona je pitala tko je pisao to priopćenje. "Molim ime i prezime te osobe, s obzirom na to kako je Split dočekao reprezentaciju, vjerujem da će ta osoba biti 'najpopularnija' u gradu," rekla je Vrdoljak.

Zagreb, 160718.
Na Trgu bana Jelacica organiziran je svecani doceka srebrnih nogometasa sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Na fotografiji: igraci na bini.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Marasović joj je odgovorio kako je tu čestitku "pisao Hajduk."

"Ime i prezime, ono je bila sramota," uzvratila je Vrdoljak, ali Marasović nije želio reći identitet autora tog priopćenja.

Nakon što je Hrvatska na SP u Rusiji osvojila srebrnu medalju, nogometni klub Hajduk je objavio čestitku sljedećeg sadržaja:

"Stići do vrha, životni je, zlatni uspjeh prožet ispravnošću, vjerom, trudom, žrtvom i ustrajnošću. Ponosni smo na sve koji su kročili tim putem, ustrajući na ovim vrijednostima bez obzira na cijenu, jer srce cijenu nema. Za najveće alibi ne postoji, nema opravdanja za bijeg od odgovornosti, za ono ispravno na terenu ili izvan njega. Tu kompromisa nema, jedan je put ispravan i znamo koji je to. Samo najveći uspiju nositi 'sjajno odličje' na srcu i u srcu! Naš nogomet, ali i naše društvo, grade se na zlatnim vrijednostima. Svaki uspjeh svakog časnog pojedinca, na terenu i van njega, uspjeh je svih nas u borbi za boljitak nogometa i naše nam drage domovine Hrvatske. Čestitamo! Prepoznat ćete se po 'sjajnom odličju' kojeg nosite u sebi! Ponosni i čistog srca budite primjer, čuvajte i borite se za sjaj tog 'odličja'!"

Linker
03. svibanj 2024 13:10