TOM DUBRAVEC Cropix
TRAŽENA ROBA

Guardianovih 10 velikih transfera koje bismo mogli vidjeti u siječnju, na popisu i jedan Vatreni

Hrvatskom reprezentativcu je cijena porasla, a zainteresiranih ne nedostaje
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. prosinac 2022. 11:21

Nova godina sve nam glasnije kuca na vrata, a zajedno s njom i siječanjski prijelazni rok. Po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru, koje je ujedno bilo i najblještaviji izlog nogometaša na planetu, ljudi iz velikih europskih klubova u niskom su startu i čekaju novogodišji "pucanj" kako bi mogli krenuti u utrku za dovođenje željenih pojačanja.

Britanski The Guardian objavio je svoj popis deset potencijalnih zvučnih transfera koji bi mogli obilježiti nadolazeći zimski prijelazni rok, a na listi se nalazi i ime Joška Gvardiola.

"Chelsea ponovno pokušava potpisati ugovor s 20-godišnjakom, ali postoji i interes Manchester Cityja i Real Madrida. Pitanje je hoće li hrvatski centralni branič, koji može zaigrati i na poziciji lijevog beka, preseliti u siječnju ili sljedećeg ljeta. Chelsea je ponudio 80 milijuna eura krajem kolovoza, s ciljem da Gvardiol ostane na posudbi u Leipzigu još jednu sezonu. Tražena cijena porasla je na više od 90 milijuna eura", stoji u dijelu teksta posvećenom Gvardiolu, koji bi ove zime definitivno mogao biti vrlo tražena, ako ne i najtraženija, roba na tržištu transfera.

image

Joško Gvardiol

MARCIO MACHADO/SPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim mladog hrvatskog ministra obrane, na Guardionovom popisu nalaze se još i Cody Gakpo, 23-godišnji nizozemski krilni igrač koji je u prvom dijelu sezone za PSV u 24 nastupa postigao 13 pogodaka i upisao čak 17 asistencija, da bi se potom i na SP-u tri putao upisao u strijelce za Oranje, te Benficin Enzo Fernández, koji je upravo Gvardiolu "oteo" nagradu za najboljeg mladog igrača u Kataru, odnosno Sofyan Amrabat, Fiorentinin defenzivni vezni i jedan od ključnih marokanskih igrača na bliskoistočnom turniru. Na popisu je i Amrabatov reprezentativni kolega Hakim Ziyech, a tu su i ukrajinski dijamant Mihajlo Mudrik, Portugalci João Félix i Cristiano Ronaldo, te dva mlada centarfora; 18-godišnji Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) i 20-godišnji David Datro Fofana (Molde).

Linker
05. svibanj 2024 10:09