Tonci Plazibat / CROPIX
PEP U HRVATSKOJ

Guardiola na odmoru u Dubrovnik! Bivši trener Barce odabrao Hrvatsku za odmor

Piše: ArhivaObjavljeno: 02. lipanj 2012. 01:58

Pepe Guardiola stigao je u Dubrovnik! Trofejni, sad već bivši trener nogometaša Barcelone, doputovao je s privatnim avionom u zračnu luku Čilipi. Iako nema potvrde, šuška se kako će na dubrovačkom području biti sljedeća četiri dana.

Guardiola s Barcelonom nije stigao do Munchena i finala Lige prvaka. Drogba i Chelsea su ga u tome spriječili te je Barca već u polufinalu predala krunu prvaka Europe, a Ronaldo i Real Madrid su ga spriječili u nastojanju da obrani naslov prvaka Španjolske. Ipak, trofejom je Pepe zaključio život na klupi Barcelone. Četiri dana poslije finala nogometne Lige prvaka u Munchenu, slavlja Chelsea, Barcelona je u finalu španjolskog kupa pobijedila Atletico Bilbao te je Pepe osvojio 14. trofej u četiri sezone na klupi Barce vodeći Messija i ekipu.

Iako je najavio odmor od nogometa, nagađa se kako će ipak već ovog ljeta krenuti s priprema za novu sezonu s nekim drugim klubom, Pepe je s odmorom počeo u Dubrovniku, ali godišnjim. Možda u Dubrovniku dogovori novi posao.

Guardiola, 41-godišnji nogometni trener, u protekle četiri godine s Barcelonom je osvojio 14 naslova od čega dva naslova pobjednika Lige prvaka, tri naslova španjolskog prvaka, naslov pobjednika Europskog superkupa i Svjetskog klupskog prvenstva, dva naslova pobjednika Kupa kralja te tri španjolskog Superkupa.

Posljednji put u Hrvatskoj Guardiola je bio prošlo ljeto, i to u Splitu kada je Barcelona bila gost Hajduka u Poljudu, a navodno je baš netko iz Splita organizirao, tj. pomogao Pepeu u dolasku u Dubrovnik. Taj netko, ukoliko je ta informacija točna, mogao bi biti Goran Vučević koji je bio suigrač Guardioli u Barceloni.

Linker
18. svibanj 2024 08:59