Getty Images
PLES MILIJUNA

OVO BI TREBAO BITI NAJSKUPLJI BRANIČ SVIJETA Guardiola došao u Manchester i napravio 'darmar'!

Piše: HinaObjavljeno: 14. srpanj 2016. 18:10

Novi trener Manchester Cityja Pep Guardiola želi pojačati obranu, a prvi na listi želja je 22-godišnji stoper Evertona John Stones, objavili su u četvrtak britanski mediji.

Manchester City nudi 53 milijuna funti (63 milijuna eura) za Stonesa, kojeg je prošlog ljeta pokušavao dovesti Chelsea.

Ukoliko transfer bude realiziran John Stones će postati najskuplji branič u povijesti.

Kad su u pitanju braniči rekordni transfer ostvaren je 2014. godine kada je brazilski stoper David Luiz otišao iz Chelseaja u Paris Saint-Germain za 50 milijuna funti.

City je u lovu i na krilnog napadača Schalkea i njemačke reprezentacije Leroya Sanea. Guardioli se 20-godišnjak svidio dok je još vodio Bayern, a cijena je također paprena - 55 milijuna eura.

------------------------------------------------------------------------------------

Škrtel potpisao za Fenerbahče

Branič slovačke nogometne reprezentacije Martin Škrtel (31) napustio je redove Liverpoola i karijeru će nastaviti u turskom velikanu Fenerbahčeu.

Škrtel je za 'Fener' potpisao ugovor na četiri godine, a Liverpoolu će pripasti šest milijuna eura odštete.

Slovački branič je na Anfield stigao prije osam godina iz Zenita za sedam milijuna eura, a igrao je i za Trenčin. U dresu 'Redsa' sakupio je 320 nastupa pri čemu je odigrao 242 ligaške utakmice. U povijesti Liverpoola samo je pet igrača odigralo više premierligaških utakmica (Carragher, Gerrard, Hyypia, Reina, Fowler). Međutim, prošle sezone je odigrao samo 27 utakmica, najmanje u jednoj sezoni otkako je stigao na Anfield.

Škrtel je za slovačku reprezentaciju odigrao 83 utakmice i postigao pet golova. Na nedavnom EURO-u u Francuskoj bio je jedan od najboljih igrača slovačke vrste koja je ispala u osmini finala od Njemačke.

Linker
06. svibanj 2024 07:47