AFP
VATRENA NAJAVA

Guardiola: 'Postoji samo jedan igrač koji ne mora raditi ono što kažem, ostali moraju slušati'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. kolovoz 2015. 15:32

Utakmicom protiv HSV-a u Münchenu aktualni prvak Bayern u petak u 20.30 otvara novu sezonu Bundeslige i počinje lov na treću uzastopnu titulu prvaka.

Veliki favoriti

Momčad Josepa Guardiole, nepotrebno je naglašavati, izraziti je favorit na domaćem tenu protiv momčadi naših Ivice Olića i Ive Iličevića koja se prošle sezone tek u finišu izvukla od ispadanja. Ne samo zbog toga, sve osim pobjede bavarske momčadi bilo bi pravo čudo.

No, premda je riječ o dvije kvalitetom daleke momčadi, Lahm ne očekuje lagani posao:

- Momčad HSV-a je daleko od onoga što su nekad bili, no to nema veze s ovom utakmicom.

Slično je rezonirao i Jerome Boateng, koji je pohvalio svoj bivši klub:

- Istina je, ispali su u kupu od Carl Zeiss Jene, no siguran sam da će nam biti dostojan suparnik.

Trener Guardiola je uoči utakmice jasno dao do znanja tko je šef, ali i koji je jedini igrač koji kod njega ima apsolutnu slobodu.

- Ja sam taj koji donosi odluke, a vi ćete slušati. Postoji samo jedan igrač koji ne mora raditi ono što kažem, a to je Messi.

Kritike za Guardiolu

Istina je, u Hamburgu ne cvjetaju ruže, no i Bayern nije u idličnom ozračju nakon što je Guardiola trpio mnoge kritike poslije kojih je izjavio da je spreman otići te da će ostati samo ako su svi u klubu i oko njega suglasni da je on i dalje njihov najbolji izbor.

Uoči početka sezone, Bavarci su odigrali nekoliko pripremnih utakmica, a 3-0 pobjeda protiv Milana te 1-0 pobjeda protiv Reala u Audi Cupu, dali su im za vjerovati da će ove sezone i u Europi bolje od polufinala Lige prvaka. Trener HSV-a Bruno Labbadia je uoči gostovanja izrazio optimizam:

- Respektiramo Bayern, to je klasa za sebe, ne samo u Njemačkoj, ali ne idemo se samo braniti. Od igrača ću tražiti strastvenu igru, idemo nešto dobiti...

Linker
21. rujan 2024 14:32