Zagreb, 270810.Stadion u Kranjcevicevoj, 1.HNL, seniori, 6.kolo, susret ekipa NK Hrvatski Dragovoljac i NK Osijek.Na slici: slavlje Hrvatskog Dragovoljca.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
PRVA HNL

H. dragovoljac - Osijek 1-1

Na otvaranju 6. kola Prve HNL Branko Karačić nije uspio nastaviti seriju pobjeda na Osijekovoj klupi, u svom drugom dvoboju uzeo je bod
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2010. 23:14

Na otvaranju 6. kola Prve HNL Branko Karačić tražio je drugu pobjedu u drugoj utakmici na Osijekovoj klupi, dok je domaćin HD želio napokon prekinuti crni niz i doći do prvog trijumfa u elitnom društvu. Na kraju se gostujući strateg morao zadovoljiti bodom, dok će Crni i dalje tražiti put do troboda.

Gosti su od početka zavladali travnjakom i već u 9. minuti stvorili su sjajnu priliku. Vedran Jugović je proigrao Ivana Miličevića, koji je izašao sam na vratara. Tukao je iskosa iz blizine ali vrlo loše i Ivan Čović mu je obranio udarac. Osječani su nastavili prijetiti, a u 20. minuti su i poveli.

0:1 - Barišić

Mariju Jurinu na centru je loptu uzeo Srđan Vidaković koji je odmah produžio za Miličevića. Ni on nije čekao i dubinskom je loptom izbacio cijelu obranu Crnih, loptu je prihvatio Josip Barišić i sa 10 metara iskosa mirno poslao loptu ispod Čovića. Igrala se 20. minuta.

Tek negdje oko 25. minute Dragovoljci su postali opasniji, no njihov pritisak koji je trajao od prilike pet minuta nije urodio plodom. Najbliži izjednačenju domaćin je došao u 38. minuti kada je Jurin pucao iz slobodnjaka, a loptu ispod grede izvrsno zaustavio Ivan Kardum. Uslijedile su tri velike prilike Osječana. U 42. minuti Miličevićev udarac Čović je jedva obranio, u 47. Miličević je nastavio s promašajima izašavši sam na vratara pucao visoko iznad vrata, pa je seriju promašenih prilika zaključio Jugović u 51. minuti kada je Čović ponovno odlično reagirao.

Sredinom drugog dijela probudila se i malobrojna skupina domaćih navijača, ali njihovim ljubimcima to nimalo nije pomoglo. Hrvatski dragovoljac nikako nije nalazio prolaz pokraj dobro organizirane osječke družine. Posljednji red gostiju na čelu s iskusnim Ivom Smojom bio je za Crne neprelazni zid. Čak i kada bi uspjeli odigrati nešto ozbiljniju akciju, što se dogodilo u nekoliko navrata, pokušaj bi završavao u - zaleđu.

Iako je imao prednost od samo jednog pogotka, Osijek je djelovao nedodirljivo. Njihove brze kombinacije bile su nerješiva enigama za inertnu Mladininu družinu. No, kako se bližio kraj dvoboja, izglednih prilika bilo je sve manje, tek su u 73. minuti Osječani tražili kazneni udarac nakon što je u 16-ercu pao Tomislav Šorša, ali sudac Goran Proleta nije se oglasio.

1:1 - Međumurac

Ipak, u 86. Jazvić se sjurio po desnoj strani i ubacio na drugu vratnicu, odakle je Međumurac fantastičnim volejom zakucao loptu u rašlje.

Linker
02. svibanj 2024 19:14