Foto: Robert Matić / hajduk.hr
'JEDAN OD NAJPERSKEPTIVNIJIH'

HAJDUK IMA NOVO POJAČANJE Službeno potvrđen transfer: Novi igrač 'Bijelih' otkrio zašto je izabrao baš dolazak na Poljud

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. srpanj 2019. 20:10

Ivan Dolček novi je igrač Hajduka s ugovorom potpisanim do ljeta 2023. godine. Bivši veznjak Slaven Belupa za kojeg će Hajduk Koprivničancima platiti 500.000 eura odštete doveden je na poziciju lijevog beka s mogućnošću igranja na krilnim pozicijama, a nosit će dres s brojem 31.

- Zadovoljan sam što smo potpisali igrača kojeg pratimo već duže vrijeme i koji profilno odgovara onome što mi želimo. Jedan je od najperspektivnijih igrača na svojoj poziciji, ali izrazito polivalentan te ćemo od njega dugoročno imati velike koristi. Mlad je i talentiran, očekujemo da prođe fazu prilagodbe, znamo zašto smo ga doveli i stojimo iza toga - rekao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

Dolček je rođen u Koprivnici, za mlade hrvatske selekcije (U-18 i U-19) ukupno ima 12 utakmica i jedan postignuti pogodak. Za Slaven Belupo je u prošloj sezoni upisao 11 nastupa, a među brojnim ponudama koje su pristigle na njegovu adresu, njegova jedina želja je bila isključivo dolazak u Hajduk.

- Iznimno sam sretan i ponosan, a pomalo i uzbuđen što sam došao u Hajduk koji me prepoznao kao talentiranog igrača. Razlog mog dolaska i prihvaćanja ponude je činjenica da sam prepoznao projekt kojeg mi je prezentirao sportski direktor Bjelanović, a to je rad s mladim igračima, njihov napredak i razvoj. Raduje me što poziciju dijelim s Domagojem Bradarićem, vjerujem da ćemo dobro surađivati i da ćemo jedan drugoga učiniti još boljim - kazao je Dolček, koji je od sutra na treningu s Bijelima na Pohorju.

Linker
06. svibanj 2024 23:02