Cropix
NIJE DOBAR UVOD U SEZONU

HAJDUK IZGUBIO OD LILIPUTANACA 'Sramota! Tako se ovdje, u Hajduku, ne može igrati!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 27. lipanj 2016. 10:52

ALUMINIJ - HAJDUK 1:0

HAJDUK: Stipica, Juranović, Nižić, Ćosić, Milić, Jefferson, Kožulj, Vlašić, Radčenko, Sušić, Mastelić.

Drugo poluvrijeme: Grbić, Pejić, Bilji, Ismajli, Memolla, T. Bašić, Hairlahović, Kalik, Vojković, Rapaić, Radčenko.

Loše vijesti stižu za navijače Hajduk sa slovenskih priprema. Bijeli su izgubili pripremnu utakmicu protiv novopečenog slovenskog prvoligaša, Aluminija iz Kidričeva (1:0), a trener Marijan Pušnik bio je i više nego ljut zbog predstave svojih igrača.

- Mene je sramota, ne znam šta je igračima... Neki zaista ne shvaćaju gdje igraju i kako ja cijelo vrijeme pričam o tome gdje igraju i za što igraju. Nije suština u pobjedi ili jednom golu danas, nego u tom kako se trebaju boriti za ovaj dres! Momci to danas nisu radili – rekao je Pušnik.

Nastavio je smireno i odlučno:

- Mi smo danas imali puno prilika, ono što nismo zabili može se reći i nespretnost i tehnički nedostatak i umorne noge od priprema, što god, ne tražim izgovor za to. Ali, domaći su se borili i pokazali kako se trebaju boriti! A mi smo igrali bez srca i ja sam otvoreno sad rekao igračima u svlačionici, da uz ovakvu igru, tu im nije mjesto! Tako se ovdje, u Hajduku, ne može igrati!

Ponovio je:

- Ne tražim izgovor, ali se domaća momčad izuzetno borila i pokazala kakvo treba biti zalaganje i naše momčadi. Znači, ako već ne možemo tehnikom i znanjem, onda trebali bismo srcem! Tu smo zakazali.

Jeste li se onda vratili na početak, kao kad ste igrali s Mosorom?

- Nije baš početak, ima nešto dobro... A ima nešto loše. Ali igrati nogomet bez srca, to ne može nikako! Uz ovakvu igru nemaju mjesto u klubu. Nemaju izgovora nikakvog. Pola igrača Aluminija ima posao, oni su amateri, polu-profesionalci. A igraju sa srcem. Tu su nam očitali lekciju...

Linker
17. svibanj 2024 10:30