TONY PULIS ZA SN

'Hajduk je jak, nema spora. Balakov ima pravu ekipu. Nego, kakav je Split grad?'

Utakmica s Hajdukom će za nas biti jako težak dvoboj . Nismo mogli lošije proći u ždrijebu. Od svih ekipa koje smo mogli dobiti Hajduk je najteži, kaže trener Stoke Citya
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. srpanj 2011. 23:50

Tony Pulis bio je obrambeni igrač ne tako sjajne karijere. Počeo je u Bristol Roversu pa je otišao u hongkonški Happy Walley. Nije dugo ostao u Hong Kongu, ali nije nešto osobito profitirao ni povratkom na Otok. Slavu je zapravo stekao trenerskim angažmanom u Stokeu. Nogomet živi non-stop. Cijeli dan je u “footballu” i zato je utakmica s Hajdukom veliki izazov za 53-godišnjeg Velšanina.

- Bit će to jako težak dvoboj. Nismo mogli lošije proći u ždrijebu. Od svih ekipa koje smo mogli dobiti Hajduk je najteži - u startu je naglasio Pulis.

Kurtoazija ili zaista trener Stokea tako misli? Uzmite kako hoćete, ali Pulis ne ostavlja mogućnost da se podcijeni Hajduk.

- U prvi tren su mnogi pomislili da je Hajduk dobar ždrijeb, ali ja nikada nisam mislio tako.

Izgledom Pulis podsjeća na bivšeg stratega Bijelih, Edoarda Reju. Nasmijan je i veseo čovjek. Djeluje dosta opušteno uoči utakmice s Hajdukom. Ali to je samo vanjski dojam, čim krenu precizna pitanja, Pulis se zatvara. Tko je za njega najbolji igrač Hajduka, nije nam htio otkriti. Službeno je odgovorio 'svi su najbolji’.

- Kvalitetna su momčad, tu nema spora. Trener Balakov je složio pravu ekipu. Nego, recite mi, kakav je Split grad? - pokušao je Pulis prebaciti temu na ležernije područje.

- Čuo sam sve najbolje o gradu, da je lijep za život, s mnogo sunca...

Hajduk je protiv Barcelone imao test za Stoke. Tako je prijateljski susret s Barcom titulirao trener Balakov. Jeste li ponosni što vas je Balakov usporedio s Barcelonom?

- Dobro zvuči, ali to je bila prijateljska utakmica. Nešto sasvim drugo je naš dvoboj u četvrtak.

Nismo ni očekivali drukčije. Biste li bili zadovoljni i sa 1:0?

- Ne! Volio bih 2:0. To bi bio pravi rezultat za splitski uzvrat. Bitno je ne primiti pogodak.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
24. rujan 2024 13:16