GORAN VUČEVIĆ

Hajduk mora biti ponosan! 'Moja' Barca je bila čudo, ali ova današnja je najbolja ikad!

'Žao mi je što nisam imao više prilika igrati, Barca je imala gomilu stranaca pa sam dobivao malo minuta. Zato su mi čak nudili španjolsko državljanstvo'
Piše: Mario VelićObjavljeno: 23. srpanj 2011. 00:00

Kao ponajbolji mladi igrač bivše Jugoslavije te najbolji igrač prvog hrvatskog prvenstva 1992., Goran Vučević potpisao je sedmogodišnji ugovor s Barcelonom. Ipak, nikad nije dobio pravu priliku, bilo je teško izboriti mjesto jednog od trojice stranaca pokraj Stoičkova, Romarija, Laudrupa, Koemana, Hagija.

- Teško mi je uopće objasniti što je za mene Barcelona. Sjećam se toga dana kada sam prije gotovo 20 godina stigao kao 21-godišnjak u momčad koja se tada zvala Dream Team. Bilo je to nestvarno i nezaboravno i veličanstveno iskustvo, najsretniji trenuci u životu. Preporučio me Nikica Milenković, uz moga tadašnjeg menadžera Ivicu Šurjaka najzaslužniji što sam uopće dobio tu priliku. Gledali su me ljudi iz Barce, bio sam tada najbolji igrač hrvatske lige i na inzistiranje Johana Cruyffa su me doveli. Sama ta činjenica što su se odlučili tada na mene bila je ogromno priznanje, jer neće oni dovesti nekoga tko nije kvalitetan i kao igrač i kao čovjek. Uz Cruyffa bili su tu Stoičkov, Romario, Hagi i druge zvijezde... Svi su me sjajno primili, no nekako sam najbolji kontakt ostvario s današnjim trenerom Pepom Guardiolom. Bili smo vršnjaci i sprijateljili smo se, ostali smo u kontaktu. Žao mi je što nisam imao više prilika igrati, Barca je imala gomilu stranaca pa sam dobivao malo minuta. Zato su mi čak nudili španjolsko državljanstvo, no to je bilo vrijeme kada se moja Hrvatska borila za međunarodno priznanje i nisam na to mogao pristati.

Današnja Barcelona?

- Teško mi je biti objektivan kada je taj klub u pitanju, ali mislim da je ova momčad najbolja u povijesti nogometa. A danas moj Hajduk igra protiv moje Barcelone! Bit će to spektakularan, veličanstven događaj koji će se pamtiti na ponos Hajduka, Splita i cijele Hrvatske, svih koji vole bijelu boju.

Popis Barcinih igrača za Split

Vratari: Valdés i Pinto

Braniči: Dalmau, Balliu, Armando, Rosell, Fontàs, Abidal i Maxwell

Veznjaci: Sergio, Jonathan Dos Santos, Gustavo Ledes, Thiago, Riverola, Carmona, Keita i Iniesta

Napadači: Cuenca, Jeffren, Afellay, J. Soriano, Saúl, Lobato i Villa

Linker
24. rujan 2024 09:16