CROPIX
POTPISATI PROFI UGOVOR ILI...?

HAJDUK NA MUKAMA Što napraviti s Karlom Leticom? Na Poljudu zarađuje deset puta manje od drugih, a žele ga velikani iz najuglednijih svjetskih liga

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 30. svibanj 2018. 23:44

Letica potpisuje ili odlazi? Enigma vratara u Hajduku se produbljuje iz dana u dan, sportski direktor Saša Bjelanović ne zna što mu je važnije, kome poslu prije da se okrene, ali nekako su vratari u žarištu, piše Slobodna Dalmacija.

Ne znamo još kako će mu proći pokušaj da nagovori Ivu Grbića da ostane u Poljudu, mladome Grbiću je ugovor istekao, međutim bez obzira na Grbića jedan od važnijih poslova jest definirati status Karla Letice.

Istječe mu obveza tek idućeg ljeta, ali ima stipendijski ugovor s kojim ima plaću od cca 2000 eura mjesečno, što je deset puta manje od velike većine ostalih prvotimaca. A to priznat ćete, nije baš logična situacija.

Zagreb, 180218.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 22. kola 1. HNL, GNK Dinamo Zagreb protiv HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Karlo Letica.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Pojavljuje se ples špekulacija oko mogućih novih destinacija za Leticu, Belgija prije svih:

1. Brugge kojega trenira Ivan Leko; u Belgiju se prije godinu i pol prodao i Lovre Kalinić, Belgija se čini povoljna destinacija, plodno tlo za Hajdukove vratare.

2. navodno postoji i interes iz Nizozemske (PSV Eindhoven),

3. otprije već iz Španjolske (pocrtan u bilježnici Real Madrida) i nije to sve, ali da ne licitiramo...

Ključno je pitanje kad će se Hajduk obratiti Letici, pokrenuti razgovore oko obnove ugovora?! Ili će Letica prije obnove ugovorne obveze donijeti ponudu i staviti Hajduk pred svršen čin.

Hajduk je u svemu tome kasnio, to nije sporno, čitav splet okolnosti uvjetovao je da je pitanje Letice ostavljeno za kraj sezone. Međutim, sad je taj momenat došao...

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Bivši sportski direktor Mario Branco na pojavu informacije kako je Letica u notesu skauta Real Madrida nije reagirao skokom, na način da Letici ponudi visok ugovor u rangu Futacsa, pa da se Hajduk tako pokrije i osigura i za Leticu potom očekuje višemilijunsku ponudu. A ne samo - uvjetno rečeno – sitniš, što je povoljno ponuditi stipendistu.

Ako netko ima cca 2000 eura mjesečne plaće što će mu novi klub ponuditi? U tom slučaju logično bi bilo da igrač u novom klubu bude sretan s bilo kakvom većom plaćom.

Ako bi pak u Hajduku imao cca 20.000 eura mjesečne plaće, što neki imaju, e onda pri odlasku u novi klub imao bi drugačije pretenzije. I za svoju plaću, ali bi i Hajduk mogao reflektirati, tražiti znatno veću odštetu!

Tu se sad vrti vrzino kolo Letičine pozicije, potpisati, otići ostati još godinu dana?

U svakom slučaju, vrijeme je prošlo, pa premda su iz Letičina stožera u ožujku još govorili govorili kako nije žurba i nadaju se dogovoru, danas na pragu 1. lipnja u poziciji smo da Letica nema ni naznake profesionalnog ugovora.

Split, 100318.
Gradski Stadion Poljud.
Utakmica 25. kola 1.HNL izmedju Hajduka i Istre 1961.
Na fotografiji: Karlo Letica.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Može li Saša Bjelanović popraviti tu za Hajduk slabu poziciju? A otežana je i činjenicom da Hajduk nema pravog predsjednika, Ivan Kos još uvijek potpisuje dokumente tekuće problematike, ali ne može više biti akter u pregovorima.

Zašto sada dobiti ponudu od dva-tri milijuna eura, ako se na ljeto ili dogodine sve to može multiplicirati?

Obostrani interes bi bio da se s Leticom potpiše novi, "težak" ugovor.

Linker
06. svibanj 2024 11:29