Jakov Prkić/CROPIX
'SLUČAJ RUKAVINA'

Hajduk ne misli platiti 3,4 milijuna kuna! Traže odgodu i nastavljaju pravnu bitku

Splićani se nadaju da će dobiti odgodu suspenzije, a istovremeno se uzdaju da će njihova tužba na Županijskom sudu u Zagrebu uskoro uroditi plodom
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 29. ožujak 2012. 11:01

Odluka Hrvatskog nogometnog saveza o suspenziji Hajduka zbog dugovanja Šibeniku, vezana za transfer Ante Rukavine iz Hajduka u Panathinaikos u ljeto 2008. godine, novi je udarac za ionako problemima opterećen splitski klub. Arbitraža Saveza presudila je u korist Šibenčana i po njoj Splićani klubu sa Šubićevca trebaju isplatiti čak 3 milijuna i 430 tisuća kuna. Na Poljudu taj dug osporavaju zbog čega će uložiti prigovor na odluku o suspenziji.

- HNK Hajduk ima pravo izjaviti prigovor u roku od dva dana koji odgađa izvršenje, odnosno suspenziju i o tom prigovoru odlučuje Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza. Hajduk je zatražio da se ne pokreće postupak jer smo protiv odluke Arbitraže HNS-a podnijeli tužbu Županijskom sudu u Zagrebu prije mjesec dana i za očekivati je da bi o toj tužbi Županijski sud u Zagrebu uskoro trebao donijeti odluku. U slučaju pozitivnog ishoda poništila bi se odluka Arbitraže, a samim time i odluka o suspenziji - rekao je Damir Primorac, odvjetnik splitskog kluba koji se bavi ovim slučajem.

Dakle, Splićani se nadaju da će dobiti odgodu suspenzije, a istovremeno se uzdaju da će njihova tužba na Županijskom sudu u Zagrebu uskoro uroditi plodom.

Problem datira još iz 2008. godine, Rukavina je tada Split zamijenio Atenom, a Šibenik se nadao svom dijelu odštete. Čini se da je utvrđeno da je postotak naveden u ugovoru, a sporno je odnosi li se postotak na kompletan iznos transfera ili se odnosi na dio koji ostane kada Hajduk odbije uloženo u Rukavinu. Kako god bilo, izvjesno je da Bijeli nastavljaju pravnu bitku u "slučaju Rukavina", za njih ova situacija nije nova, a prigovorom bi trebali odgoditi aktualnu suspenziju.

Linker
24. rujan 2024 02:29