Foto: Tom Dubravec / CROPIX
SPREMA SE ŽESTOK ODGOVOR

HAJDUK OPET PROTIV SVOJE 'NOĆNE MORE', DAMIR BURIĆ OPISAO ŠOK NAKON ISPADANJA IZ KUPA I OHRABRIO SVOJE IGRAČE 'Mi smo dijelili poklone za Božić...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 01. studeni 2019. 16:07

Trener Hajduka Damir Burić najavio je sutrašnji dvoboj s Goricom (17.30), istim protivnikom od kojega je u srijedu ispao u osmini finala Kupa…

Govorio je za početak Burić o dojmovima nakon ispadanja.

- U svakom slučaju prvi dan je bio jako težak. Napravili smo analizu utakmice i vidjeli koje smo greške radili. Bilo je nevjerojatno puno jednostavnih individulanih pogrešaka što je i usmjerilo utakmicu. Mi moramo koncentraciju držati 95 minuta i moramo odigrati onako kako smo odigrali prvih 45 minuta u kojima protivnik, ajmo reći, nije ni zapucao na gol. Ako budemo držali koncentraciju preko 95 minuta, onda mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu. Naš nedostatak u posljednjoj utakmici je bio što smo imali dosta sitaucija, prekida ili povratnih lopti, gdje jednostavno nismo zauzeli njihov šesnaesterac onako kako bismo trebali. Falio nam je instinkt jednoga pravoga napadača koji želi dati gol. Momčad je vidjela te scene, bezbroj situacija gdje smo mogli povesti. Na tome moramo raditi.

Prvih 45 minuta je Hajduk izgledao dobro… Što se dogodilo u nastavku? Jeste li spoznali greške?

- Imali smo jednostavne greške kod duela, pogotovo igra na drugu loptu nakon kojih smo napravili par slobodnih udaraca u blizini šesnaesterca, a jedan takav je rezultirao golom, otvorio utakmicu u smjeru idealnom za Goricu s obzirom da oni stoje jako kompaktno i duboko. Mi smo tu pokušavali probiti, odigrati, ali je jako protiv momčadi koje stoje tako. Sada ćemo, nadam se, imati neke druge opcije te ovu utakmicu što se tiče odlučnosti, zauzimanja šesnaesterca, u tome biti bolji.

Najavio je Burić i promjene u sustavu i kadru te najavio igru na pobjedu, a pojasnio je o čemu je razgovorao s igračima.

- Mi smo vidjeli isječke, momci su isto tako bili kritični prema sebi. Mi smo dijelili neke poklone koji se dijele za Božić i Novu godinu. To se ne smije dogoditi. Moramo biti koncentrirani na većoj i boljoj razini, onako kao u prvom dijelu i onda će utakmica ići dobrim tijekom, a onda je vjerojatnost da imamo uspjeh puno veća - poručio je Burić.

Linker
04. svibanj 2024 23:22