Vojko Bašić / CROPIX
PRIPREME U SLOVENIJI

Hajduk poklonio pobjedu makedonskom prvaku, Nikola Vlašić ponovno najbolji!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. srpanj 2014. 21:50

Kombinirana momčad Hajduka naivno je izgubila susret s makedonskim prvakom. Rabotničkom su u ravnopravnoj utakmici pružili dvije poklon-lopte za pobjedu, ali zbog tog neiskustva i nose prefiks "kombinirana" što bolje zvuči nego "druga ekipa". Uz poraz ide i ozljeda Time Abduholikova koji je nakon starta makedonskog stopera odmah odvezen na pregled u bolnicu u Jesenice. Uzbekistancu je nastradao gležanj, pregled će pokazati koliko je ozljeda ozbiljna.

Malo se dobrog nogometa vidjelo u prvom dijelu, ali jedan je igrač ipak obilježio poluvrijeme. Nikola Vlašić, za suigrače Niksi, u dva navrata pokazao je zašto je sa 16 godina već došao do prve momčadi i profesionalnog ugovora. U 9. minuti je prošao dvojicu i ljevicom potegao u vanjski dio mreže. U smiraju prvog dijela, u 42. minuti, Vlašić je u 30-metarskom sprintu prošao trojicu u slalomu i potom uposlio Kouassija čiji je udarac vratar izvadio iz prvog, desnog kuta.

Osim dva udarca Hajduka i nekoliko bljeskova Vlašića, nije bilo uzbuđenja u prvih 45 minuta. Makedonski prvak nije pošteno ni zapucao prema Kaliniću sve do pogotka koji je pao nakon pogreške u sredini kada je Tomičić izgubio loptu, a spretni Avramovski osvojio još prostora i udarcem sa 25 metara prebacio istrčalog Kalinića. I drugi su zgoditak Bijeli poklonili Rabotničkom. Andrija Balić riskantno je krenuo u dribling na 20 metara od svojih vratiju u ulozi zadnjeg igrača, ali crnoputi Norvežanin, centarfor Chuma Anene, oduzeo mu je loptu, napravio dva koraka i preciznim šutom pogodio lijevi kut Kalinićevih vratiju. Hajduk je u drugom dijelu imao dvije prigode, prvu preko Tomičića koji je s četiri metra glavom pogodio gornji dio grede u 57. minuti. U posljednjih 13 minuta ušao je prvi sastav i već u 78. minuti Maglica je na asistenciju Bradarića izašao sam pred vratara, ali sa pet metara pucao je u vanjski dio mreže. Imao je i Rabotnički šansu za 3:0, u 82. Chuma je pobjegao obrani Bijelih, no spasio je Kalinić. Nakon poraza Tudor će imati tema za razgovor s igračima koji su odradili najveći dio utakmice.

HAJDUK - RABOTNIČKI 0:2

BLED Igralište SC Bled. Bez gledatelja. Sudac: Andrije Žnidaršič (Kranj).

STRIJELCI: 0:1 - Avramovski (53), 0:2 - Chuma (63)

HAJDUK (4-2-3-1). Kalinić – Bašić (od 77. Mikanović), Nižić (od 77. Maloča), Z.Milić (od 77. Milović), Jozinović (od 77. A.Milić) – Balić (od 77. Bradarić), Vuković (od 77. Maloku) – Vasilj (od 77. Gotal), Vlašić (od 77. Caktaš), Kouassi (od 52. Bencun) – Abduholikov (od 41. Tomičić, od 77. Maglica).

TRENER: Igor Tudor.

RABOTNIČKI (4-1-3-2): Božinovski – Ilievski, Velkoski, Milušev (od 80. Jašarovski) – Vujčić (od 70. Bojku) – Siljanovski (od 66. Markoski), Petrović, Sulejmanov (od 68. Trajčevski) – Ilijoski (od 57. Chuma), Avramovski (od 58. Cikarski).

TRENER: Igor Angelovski.

Linker
16. travanj 2024 12:50