Split, 080810.Stadion Poljud.Nogometna utakmica prve HNL izmedju Hajduka i Sibenika.Na fotografiji: Senijad Ibricic postigao je prvi pogodak na utakmici i doveo Hajduku vodstvo od 1:0.Slavlje Ibricica.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klaric / CROPIX
SUDAC POMOGAO MODRIMA

Hajduk se izvlačio nakon kiksa Subašića, Rukavina opet prevodio Dinamo!

Hajduk i Dinamo nisu sopustili iznenađenja u 5. kolu HNL-a. Splićani su na svom terenu pobijedili Zadar sa 4-1, dok je Dinamo u gostima sredio Slaven sa 2-0
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 22. kolovoz 2010. 16:47
HAJDUK - ZADAR 4:1 (Tomasov 39, Vukušić 48, 81, Ibričić 90/Pezo 34)

Još Unirea nije otišla iz Splita. Ista priča, 0-1 pa u zadnji čas prije odmora 1-1. A Špaco se natrčao od aut linije do klupe, zaslužuje ocjenu 6,5 barem za taj trud. Sve mu se skoro prolilo kroz pirju. Koja je to pegula, ma zamisli, da je lakše proć u Europi, nego doma.

A bilo je svega, Ibričić Tomasovu koji puca pored, pa onda još jednom, zatim i Trebotić dvije šanse ispred šesnaesterca, onda Anas sa svih strana pa čak i iz zraka, glavom, ništa…

A Banović puca Subašiću skoro s centra. Mislili smo da ga je dobro ugrijao, kad malo zatim trese Pezo sa 25 metara malo zdesna, dijagonalno preko šesnaesterca, po sredini gola, Subašiću u šake. A ovaj još uvijek gleda i pita se zašto mu je lopta utekla u mrežu.

Sva sreća da je Tomasov iz okreta nekako uvalio izjednačenje. Tomasov Zadranin, a Pezo još pod ugovorom s Hajdukom na posudbi u Zadru.

Brzo je Hajduk poveo u nastavku, ali Zadrani su nastavili zabavljati na Sjeveru koja je poput nekog ciničkog komentatora aplauzom nagrađivala svaku Subašićevu intervenciju, a pogotovo nesigurnu, jer i Jerbić je pucao takoreći s Rive pa pogodio stativu. Gađao je i Ibričić iz jednog finog loba. Uglavnom se igra popravila u drugom poluvremenu.

Jedino mi nije jasno zašto u scenariju Torcida kontra Zadra pjeva “ Dalmacijo”. Bit će i to zafrkancija, kako se zafrkavao i Andrić pa ništa, a sam pred golom. Spasio ga je Vukušić sa 3:1. Pirja je neiscrpna. Kao i Ibro - 4-1 u trku top u kut. Unirea je još tu.

HAJDUK: Subašić - Oremuš, Maloča, J. Buljat, Jozinović - Andrić, Trebotić - Tomasov, Ibričić, An. Sharbini - Vukušić

ZADAR: Ježina - Glumac, Con, Puljić - J. Bilaver, Begonja, Jerbić, Banović, Šare - Pezo - Santini.

SLAVEN BELUPO - DINAMO 0:2 (Rukavina 40, Sammir 67)

Sudac Ante Vučemilović-Šimunović bacio je sjenu na drugu uzastopnu pobjedu Dinamovih nogometaša pod vodstvom Vahida Halilhodžića.

Osječanin nije dosudio Ettovu opasnu igru na sredini igrališta, a u nastavku akcije najbolji igrač na terenu Sammir zabio je za 0-2. Trener Slaven Belupa Mile Petković zbog opravdanog je prigovora poslan na tribine, a dotad korektna koprivnička publika počela je skandirati "cigani, cigani", čak je dio gledališta "hukao" Ettu pri izlasku s terena, no nije to bio rasizam, nego očaj, jer Sammir je malo kasnije pri zamjeni ispraćen gromoglasim pljeskom.

Bila je to, inače, očekivana taktička bitka u kojoj se domaći nisu usudili ozbiljnije napasti goste čak ni kad su bili u rezultatskom minusu. Vaha je u 11-oricu postavi dva nova u odnosu na Györ, umjesto tamo najlošijih Calella i Moralesa zaigrali su Ademi i Dodo. Kramarić i Barbarić nisu bili ni na klupi, na koju su se vratili Chago i Tomečak. Na Dodi je Purić napravio prekršaj za javnu opomenu nakon kojeg su Plavi u zlatnim dresovima poveli, no sve ostalo od Brazilca bilo je za zaborav i imperativno slanje na posudbu...

Dinamo je predvođen ponovno vrlo dobrim Sammirom imao inicijativu i kontrolirao igru, ali do pogotka sa samo jednom prigodom, Ettovom u 12. minuti, Rodić je obranio. Domaći su u 1. dijelu čak dvaput zaprijetili.

Ante Rukavina zabio je već na četvrtoj utakmici zaredom svoj peti pogodak za Dinamo, ovaj put glavom, nakon Ibáńezova prekida u 40. minuti. Vaha je Rukija srediniom poluvremena, tijekom jednog prekida, pozvao do aut-crte i punu minutu objašnjavao kako da se kreće da bi prevario domaće stopere. Opet je upalilo...

Nastavljen je navijački bojkot, samo 10-ak navijača plavih bilo je u prostoru rezerviranom za BBB-e, ali su šutili. S druge strane, u loži je bio najpoznatiji navijač koprivničkih nogmetaša Damir Polančec, ali sjedio je sam, skroz skraja. Ispod Polančeca je sa svojim zastupnicima iz Pharos Sporta sjedio i novi centarfor Rangersa Nikica Jelavić.

SLAVEN BELUPO: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Milardović - Gregurina, Vojnović, Delić - Mujanović, Bušić.

DINAMO: Lončarić - Vrsaljko, Cufre, Bišćan, Ibanez - Badelj, Ademi - Etto, Sammir - Dodo, Rukavina.

Linker
05. svibanj 2024 08:39