Vladimir Dugandžić / CROPIX
OPROSTILI SE POBJEDOM

Hajduk slomio Branitelja, Balakov zadovoljan, Miličević novi ljubimac Torcide!

U drugom dijelu prve minute za Hajduk upisao je Danac Nikola Sarić na kojem se vidjelo da je nespreman, no i da je spretan i okretan u driblingu na malom prostoru
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. lipanj 2011. 22:18

U posljednjoj utakmici tijekom prvog dijela priprema Hajduk je svladao novog prvoligaša mostarskog Branitelja (drugi rang natjecanja). Pošteno su se hajdukovci ispromašivali što je pred kraj susreta skoro bilo kažnjeno, ali je pobjedu spasio Trebotić.

Splićani su mnogo bolje ušli u susret i gol je stalno visio u zraku. Nakon odličnog prodora Kukoča i još bolje asistencije za Lendrića napadač Hajduka u situaciji jedan na jedan nije uspio nadmudriti vratara Pandžu. Devet minuta kasnije Vuković je u matnu situaciju gurnuo mladog Pešića koji je mlako šutirao točno u vratara Branitelja. U 33. minuti Lendrić se odlično snašao u teškoj situaciji, ali je i taj udarac obranio Pandža. Hajduk je konačno poveo u 35. minuti. Iz kornera je loptu pred vrata ubacio Tomasov. Najviši u skoku bio je Maloča, ali je njegov udarac glavom vratar Pandža odbio. U gužvi pred vratima obrana Mostaraca nije uspjela izbiti loptu koju je Andrijašević s pet-šest metara poslao u mrežu.

U drugom dijelu prve minute za Hajduk upisao je Danac Nikola Sarić na kojem se vidjelo da je još nespreman, no i da je spretan i okretan u driblingu na malom prostoru. Drugo poluvrijeme potvrdilo je još jednu nepobitnu stvar, Ljubo Milićević postao je novi ljubimac Torcide. Svaki Milićevićev kontakt s loptom popraćen je skandiranjem 'Ljubo, Ljubo'. Tako je bilo i kod asistencije Anasu Sharbiniju u 61. minuti kada je Pandža obranio, i minutu poslije kada je Milićević glavom uzdrmao vratnicu. Okvir gola pogodio je potom i Trebotić iz slobodnog udarca. Iz prve ozbiljne opasnosti pred vratima Hajduka Branitelj je izjednačio. Glogovac je u kontri pokušao ubaciti loptu na drugu vratnicu na koju je naletio nesretni James i poslao je u vlastitu mrežu.

Mogao je odmah Branitelj i povesti, ali je Ferenc nakon odličnog solo prodora pogodio stativu. Samo tri minute nakon izjednačenja Trebotić je iz slobodnog udarca preko živog zida efektno loptu poslao u mrežu.

Iako je stalno ponavljao kako mu je rezultat u drugom planu trener Hajduka Krasimir Balakov nije krio zadovoljstvo što je njegova momčad pobjedom okončala prvi dio priprema.

- Vidjelo se na igračima da su se trudili i da žele ispraviti pogreške koje su napravili na prošloj utakmici. Ovaj put su od prve minute ušli u susret koncentrirani što se i vidjelo, glava je bila na mjestu. Pokazalo se da su usvojili ono o čemu smo nakon prošlog susreta razgovarali. Željeli smo ovaj dio priprema završiti pobjedom što smo i napravili - rekao je nakon susreta Balakov zadovoljan prije svega odrađenim pripremama.

- Igrači su pokazali red, disciplinu, volju i karakter.

Protiv Branitelja debitirao je Sarić.

- Ovo mu je tek prva utakmica, pokazao je kvalitetu no još treba raditi - rekao je Balakov.

Linker
23. rujan 2024 19:18