Foto: Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
PUNO IZOSTANAKA I JEDAN POVRATAK

HAJDUK STIŽE OSLABLJEN NA MAKSIMIR Carrillo najavio veliki derbi protiv Dinama i otkrio recept za slavlje usred Zagreba

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 05. kolovoz 2017. 16:31

I dok se u Poljudu polako stišava slavlje nakon trijumfa nad Brondbyjem, pred nogometašima Hajduka najveći je derbi, onaj protiv Dinama u nedjelju na Maksimiru (19 sati) u četvrtom kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Trener „bilih“ Joan Carrillo prvo je čestitao Dan pobjede hrvatskom narodu, a onda je najavio susret s Dinamom:

- Brondby je stvar prošlosti, sada mislimo samo na Dinamo. Idemo na pobjedu! Tri boda jako su nam bitna. Svjesni smo snage Dinama, ali znamo i vlastiti potencijal. Ako ne idemo na pobjedu, bolje da ostanemo kući, rekao je Carrillo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kakav vam se čini Dinamo?

- Promijenili su trenera i sistem igre, sada su na 4-2-3-1. Vratio se Fernandes, on je zanimljiv igrač. Bit će to različita utakmica od prošle na Maksimiru (op.a. Hajduk je tada slavio 2:0). Borimo se igrajući na dva fronta, puno je gostovanja i putovanja, ali na to se moramo adaptirati.

Carrillo je dodao kako će Radošević putovati s momčadi u Zagreb i da se nada kako će biti spreman za nastup od prve minute, dok bi Tudor trebao pauzirati još dva tjedna. Također je i najavio promjene u sastavu u odnosu na Brondby. Konkretno, šestorica igrača neće putovati, a to su Erceg, Lopez, Pešić, Tudor, Grbić i T. Bašić. Pritom su Erceg i Lopez možda i najveći izostanci, ali Carrillo je uvjeren kako će im pronaći adekvatne zamjene.


Ante Erceg Goal HD - Hajduk Split 1 - 0 Brondby... by sportsplay

Kako do trijumfa u Zagrebu?

- Oni imaju dobre napadače i moramo biti koncentrirani u obrani. Moramo biti hrabri i odvažni u posjedu. To je ključ. Jer ako odlučimo prepustiti inicijativu i misliti samo na obranu, neće završiti dobro za nas.


Ante Erceg GOAL HD - Hajduk Split (Cro) 2 - 0... by 87taras

Na koncu, komentar Evertona?

- Oni su po pitanju financija i igrača jači od nas, ali idemo na pobjedu. U nogometu nije uvijek sve predvidivo. Imamo nadu, znamo što možemo. Ne mogu nam parirati u volji i htijenju, a to dobivamo podrškom naših navijača. Zadovoljan sam ždrijebom.

Zagreb, 160717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 1.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - NK Lokomotiva - HNK Hajduk Split.
Na fotografiji:  Joan Carrillo .
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Linker
28. travanj 2024 19:04