Oreščanin
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
TRAŽI SE NOVA DESTINACIJA?

HAJDUK VEĆ NA PRVOJ EUROPSKOJ PREPRECI BEZ SVOG DRAGULJA? Manchester City pozvao Palaversu, mladi Splićanin ne ide na pripreme s Bijelima

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. lipanj 2019. 12:46

Ante Palaversa ne ide na pripreme Hajduka u Sloveniji, jer njegov status tek treba definirati - piše Slobodna Dalmacija.

Konkretno, Palaversu zove njegov Manchester City na određena testiranja i provjere u Manchester, a u međuvremenu će se pregovarati oko Palaversina definitivnog odlaska.

Traži se nova destinacija, je li to Girona?

Sva je prilika da Palaversa odlazi iz Hajduka ovog ljeta i već protiv malteške Gzire teško ga je očekivati među kandidatima za sastav "bijelih".

Split, 081218.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 17. kola MAXtv Prve HNL, Hajduk - Istra 1961.
Na fotografiji: Ante Palaversa.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Oreščanin: Trebat ćemo pojačanja, čeka nas jako gust ritam igranja

Dvotjedne pripreme na Mariborskom Pohorju za Bijele počinju danas. Nakon tri tjedna Poljuda slijedi završno brušenje forme prije početka europskih kvalifikacija. Do 7. srpnja hajdukovci će biti stanovnici hotela Arena na Pohorju, a potom bi iz Slovenije trebali krenuti na Maltu s obzirom na to da se prvi susret sa Gzirom igra već 9. srpnja. Uoči polaska u Maribor odigrali su hajdukovci prvi test-dvoboj, pobijedili su Solin 4:1 na proslavi 100. godišnjice drugoligaša s Jadra.

Što je vidio strateg Bijelih na utakmici sa Solinom?

- Ništa specijalno - odgovorit će u startu trener Siniša Oreščanin. - Dva poluvremena, dvije momčadi koje su dobile svoju minutažu. U početku je bilo prilično vruće, ali na kraju je utakmica ispunila svoju svrhu. Bolje smo igrali u drugom dijelu, ali nema potrebe u ovakvoj prijateljskoj utakmici ulaziti u dublje analize. Razigrali smo obje momčadi i primarno sam zadovoljan jer se nitko nije ozlijedio.

Zadovoljan je Oreščanin i splitskim dijelom priprema, a na Pohorje vodi kadar bez iznenađenja. Tako je barem najavio poslije dvoboja u Solinu.

Split, 100619.
Stadion Poljud.
Nogometasi Hajduka okupili su se na prozivci za sezonu 2019-2020 i odradili trening na glavnom terenu.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
Oreščanin

Skupljanje u hodu

- Danas putujemo, ali još ćemo se skupljati u hodu s obzirom na obveze reprezentativaca. Nadamo se i novim igračima koji bi nas malo osvježili. Možda čak i brojčano, jer kada krene europski i domaći ritam, čeka nas naporno razdoblje gdje će nam trebati puno igrača.

Uz kadar koji je imao na raspolaganju u Solinu, na Pohorje Oreščanin vodi i one koji su lakše ozlijeđeni. Dobra je vijest da se uskoro priključuje i Svatok,

- Prve prognoze su govorile da će ukrajinski stoper imati stanku do kraja srpnja, međutim ide s nama na pripreme i očekujem da se vrlo brzo uključi u trenažni proces. Osim Svatoka, tu su Tahiraj i Mikulić koji idu u Sloveniju, a nisu igrali protiv Solina, te Caktaš i Ismajli. S obzirom na rezultat reprezentacije U-21, očekujemo uskoro Bradarića i Posavca, ali tek moramo vidjeti koliko će odmora dobiti, jer nisu se praktički ni odmarali ovog ljeta

Po završetku slovenskog dijela priprema prva utakmica slijedi već nakon dva dana. Momčad bi do tada trebala biti uigrana i kompletirana.

Nema podcjenjivanja

- Mi smo koncipirali pripreme sa svim potrebnim segmentima. Slične su priprema po duljini kao i zimske, međutim ljeti igramo na dvije fronte i zato se moramo drukčije spremiti. Zbog toga bi bilo dobro da dovedemo svježu krv. Jednu dodatnu vrijednost koja bi nam pomogla i podigla razinu kvalitete momčadi.

Pitanje je uvijek isto, na kojim pozicijama očekujete pojačanja?

- Ja ću vam isto diplomatski odgovoriti, već smo prošli ta pitanja. Maltežani? Ne podcjenjujem nikoga, nešto malo smo ih počeli gledati. Nemojte sada napisati da se bojim Maltežama, jednostavno respektiram svakoga i nikoga ne podcjenjujem. Moramo pripremiti momčad tako da prođemo prvu prepreku i to je jedini cilj.

Prema viđenom na utakmici u Solinu, najviše će Oreščaninu nedostajati pravo rješenje na lijevom beku. Barem dok se ne priključi Bradarić, ali za sada je 19-godišnji mladi reprezentativac jedini pravi lijevi bek, a sve ostalo su pričuvna rješenja u kadru, pa je shodno tome Oreščanin u Solinu rotirao Sahitija, Lopeza i Kalika na toj poziciji iako je jasno da nijedan od njih nije bek. Za desnu stranu nema tih problema, kapetan Josip Juranović ponovno je spreman nakon duljeg izbivanja zbog ozljede.

- Trenutno sam na 70 %, spremnosti, jer sam se vratio nakon ozljede, ali kada prođem kompletne pripreme, bit ću maksimalno spreman - kazao je Juranović.

Koji je Hajdukov cilj ovog ljeta

- Skupiti se, zajedno raditi i napokon napraviti iskorak.

Što je iskorak?

- Ući u grupnu fazu Europske lige, a u HNL doći visoko, tamo gdje nam je mjesto.

Linker
22. travanj 2024 07:53