Foto: Duje Klaric / CROPIX
NAPADAČ NAPUSTIO POLJUD

HAJDUK ZBOG OSIJEKA UNIO NESVAKIDAŠNJU KLAUZULU U ZAKLJUČAK JEDNE OD NAJMUČNIJIH PRIČA S POLJUDA Poznati detalji rastanka s nesretnom zvijezdom

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. rujan 2018. 16:47

Najavljeno se i dogodilo - Marko Futacs raskinuo je ugovor s Hajdukom i od jučer je slobodan igrač. Menadžment Bijelih postigao je dogovor s 28-godišnjim mađarskim napadačem i pritom se zaštitio klauzulom od 500.000 eura ako Futacs ode u neki klub iz HNL-a.

Napravljeno je to ponajviše zbog zanimanja Osijeka, ali nije isključeno da je bilo još zainteresiranih iz našeg nacionalnog prvenstva. Futacsu bi trebalo pripasti 80.000 eura otpremnine, što je ekvivalent četiri mu mjesečne plaće, jer je ugovor s Bijelima imao do lipnja sljedeće godine. Pritom treba dodati da s Poljuda nije službeno potvrđena otpremnina u raskidu ugovora, ali postoje saznanja da se Mađar nije odrekao dijela primanja u potpisu sporazumnog raskida.

Dugopolje, 130717.
Stadion Hrvatski vitezovi.
Nogometna utakmica 2. pretkola Europske lige, Hajduk - Levski.
Na fotografiji: Marko Futacs
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Uz Futacsa je Hajduk sporazumnim putem pokušao raskinuti obveze i s Memollom (ugovor do ljeta 2019) i Filipom (do ljeta 2021), međutim nijedan od njih dvojice nije pristao na takav način rastanka. Memolla je tražio šest plaća (72.000 eura), a Filip nije želio ni ulaziti u detalje nagodbe za rastanak jer je s obzirom na duljinu ugovora i dobru mjesečnu plaću (18.000 eura) odlučio ostati na Poljudu i pokušati izboriti mjesto u momčadi. Tako je Kopić ostao s četiri lijeva beka (Fomitschow, Memolla, Filip, Bradarić) u kadru, s naglaskom da tu poziciju popunjava i lijevi stoper Lopez.

Po čemu ćemo pamtiti visokog napadača Futacsa u dresu Hajduka? Prvo po činjenici koja ostaje za povijest, da je postao prvi strijelac HNL-a u sezoni 2016/17. s 18 postignutih zgoditaka. A zatim i po fizičkom napadu navijača koji je pretrpio u Splitu, javno iskazanoj podršci bivšem predsjedniku Kosu i sportskom direktoru Brancu te agoniji u odnosu s klubom u posljednja četiri mjeseca.

Futacs je naime od kraja travnja bio na izlaznim vratima, a Hajduk je tražio odštetu od 500.000 eura, čime bi se pokrilo ulaganje u igrača kroz protekle dvije godine. Zakasnio je Futacs tri dana na pripreme, trenirao po individualnom programu i na kraju su tri ljetna mjeseca otišla u nepovrat - niti se Futacs spremio niti je Hajduk mogao računati na mađarskog centarfora, koji je ne tako davno bio prva zvijezda kluba, a ovog je ljeta ubilježio samo jedan nezamjetan ulazak s klupe. Danas je Futacs slobodan igrač u potrazi za 11. klubom u karijeri nakon Ferencvarosa, Nancya, Werdera, Ingolstadta, Portsmoutha, Leicestera, Blackpoola, Diosgyőra, Mersina i Hajduka.

Linker
20. travanj 2024 10:56