Ante Cizmic / CROPIX
TRAŽI SE IZLAZ U EUROPU

HAJDUKOVCI UOČI PUTA U RUMUNJSKU Marijan Pušnik u problemima pred odlučujuću utakmicu!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. srpanj 2016. 10:39

Nogometaši Hajduka ujutro putuju u Rumunjsku, gdje ih u četvrtak u 20 sati po hrvatskom vremenu očekuje prva utakmica drugog pretkola Europske lige protiv CSMS Iasija.

Na popisu putnika trenera Marijana Pušnika je 20 igrača: 1 Dante Stipica, 5 Lorenco Šimić, 6 Jefferson, 8 Nikola Vlašić, 11 Franck Ohandza, 13 Ivo Grbić, 14 Tonći Mujan, 16 Ivan Mastelić, 17 Josip Juranović, 18 Zvonimir Kožulj, 19 Hrvoje Milić, 20 Anthony Kalik, 22 Ahmed Said Said, 23 Zoran Nižić, 24 Marko Pejić, 26 Toma Bašić, 32 Fran Tudor, 34 Ardian Ismajli, 44 Marko Ćosić i 88 Frane Vojković.

Zbog ozljede na popisu nema Tina Sušića, Marka Futácsa i Josipa Bašića, dok bi Lovre Kalinić trebao konkurirati za uzvrat u Splitu. Pogledajte video sa zadnjeg treninga....

Nema Lovre Kalinića, nema Tina Sušića, nema centarfora, nema ni sponzora na dresu... Sve je to tako usred ‘grubih radova u Poljudu’, a na 48 sati do izlaska na UEFA scenu u rumunjskom Iasiju.

Tko će od hrvatskih klubova ove sezone napraviti najbolji rezultat u Europi?

Dinamo

Rijeka

Hajduk

Lokomotiva

Da obave totalni remont u klubu, do kraja i u miru, Hajduku bi ljekovito trebao prolaz protiv Iasija. No, u ovom trenutku “bijeli” su još uvijek velika nepoznanica baš koliko je i Iasi nepoznat. Dvoboj protiv Rumunja Hajduk ne dočekuje dovršenih kontura momčadi, ima i pegule, nisu ni sto posto spremni, ni u punom sastavu.

Vraćamo se na rečenice trenera “bijelih” Marijana Pušnika koji je kazao nakon generalke:

- Mi smo na pedeset posto stvaranja ekipe, bio bih utopist da se nadam kako ćemo riješiti sve u prvoj utakmici, ali zato gledam revanš s optimizmom – sukus je riječi što ih je Pušnik izrekao nakon dvoboja protiv Slavije.

Možemo razglabati koliko zapravo Hajduk kasni u ovoljetnom izlasku u Europu, a što mu financijski život znači (tako smo godinama slušali). No, tako je, kako je.

Kotač sveobuhvatnih promjena (uprava, stručni stožer) što je Hajduka zahvatio u travnju opozivom Marina Brbića, pa sve dalje domino-efektom, danas je, stotinu dana kasnije, stigao do vala promjena u - u omladinskom pogonu. Istodobno, prva momčad u hodu mijenja svoj lik, a prijelazni rok, kažu, traje do - 31. kolovoza?! Nadaju se i prodajama.

Sportski direktor Mario Branco ima svoj ritam u skladu s mogućnostima. Nije čarobnjak. Jasno je da prva momčad nije do kraja posložena, pa je i jučer tek stigao najnoviji igrač na probu, vezist iz Belgije Thibaut van Acker.

Bilo bi lakše i Ivanu Kosu i Marijanu Pušniku i Mariju Brancu, ali i Slavenu Marasoviću i Anti Šalinoviću... na vrhu Nadzornog odbora da prođu Rumunje. A upitnika ima.

Linker
04. svibanj 2024 07:55