Nenad Dugi/CROPIX
PONOS MODRIH

Haraju Europom: Maksimirski pioniri dobili Chelsea, United, City, Borussiju, Arsenal...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. prosinac 2012. 12:12

Dinamovi klinci i dalje su ponos maksimirskoga kluba. Proteklih dana mlađi i stariji pioniri sudjelovali su na međunarodnim turnirima u Poljskoj i Njemačkoj. Mlađi pioniri (2001. godište) osvojili su u Poljskoj, u konkurenciji Barcelone, Manchester Cityja, Borussije Dortmund, PSG-a, Juventusa, Chelseaja, Galatasarayja, Lecha i Sporting Lisabona snažan Lech Cup.

Mladi pioniri Dinama pobjeđivali su na putu do finala Galatasaray (6:1), Chelsea (4:2 i 5:2), Lech Poznan (3:0), Man. City (3:2), remizirali s Borussijom Dortmund (1:1) i Sportingom (1:1). Jedini poraz doživjeli su od Barcelone (2:3). U finalu su se ponovo susreli s Borussijom Dortmund, te se nakon izvođenja penala okitili prvim mjestom. Boje mlađih pionira branili su: Mijatović, Marin, Julardžija, Stojanović, Krizmanić, Batistić, Vidović, Jančić, Janković i Vajagić. Momčad su vodili Danijel Erbežnik i Ugo Klingor.

Stariji pioniri (1998. godište) bili su treći na MTU Hallen Cupu u Friedrichschafenu u konkurenciji 24 momčadi (nastupali Barcelona, Man. United, Bayern, Arsenal, Stuttgart, Bešiktaš, Borussia Dortmund, Man. City, Basel...). Prvog su dana pobjeđivali SG Kluftern/Immenst. (8:0), Eintracht (3:2), Man. City (3:2), Borussiju Dortmund (1:0) i TSG Ailingen (9:0). Sljedeći dan otvorili su porazom od Arsenala (1:3), pa svladali Man. United (3:0) i reimizirali s Baselom (3:3).

U četvrtfinalu su bili bolji od Grasshoppera (5:1), pa u polufinalu poraženi od Stuttgarta (2:5). U dvoboju za 3. mjesto stariji pioniri Dinama revanširali su se Arsenalu (3:1). Nastupali su: Šemper, Sosa, Halilović, Moro, Kalaica, Brekalo, Borovec, Lovren, Goda, Hudecek, Pasariček i Soldo, a momčad je vodio Krešimir Gojun.

Linker
23. rujan 2024 01:22