Kristijan Lovrić
 Vlado Kos / CROPIX
POODMAKLI PREGOVORI

HIT HNL-a PRED UNOSNIM POSLOM Dvojica koji su ponos momčadi u nedjelju vjerojatno igraju zadnji meč u našoj ligi, želi ih eminentni europski klub!

GORICA Veliki hit lanjske prvenstvene sezone nalazi se pred novim velikim transferima
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. srpanj 2019. 17:37

Kristijan Lovrić i Farouk Miya na izlaznim su vratima Gorice. Hit prvenstva iz prošle sezone iz dana u dan privlači sve više pozornosti eminentnih europskih klubova, a za spomenuti dvojac veliko zanimanje pokazuje i jedan od top pet najboljih turskih klubova Istanbul Basaksehir. Pregovori su u tijeku, a vrijednost potencijalnog transfera mogla bi ukupno iznositi oko 3,5 milijuna eura.

Na vidiku je, dakle, nakon prodaje Atiemwena Dinamu, novi sjajan posao za Goricu, koja je u samo godinu dana igranja u elitnom razredu hrvatskog nogometa doživjela meteorski uspon i poprimila obrise kluba s europskim predznakom. No, dok se transfer Miye i Lovrića i službeno ne realizira, uvijek treba zadržati dozu opreza, iako je činjenica da je posao blizu realizacije.

Priča Kristijana Lovrića ima pomalo i nestvaran filmski predznak. Nogometna kvaliteta 23-godišnjeg ljevokrilnog napadača koji podjednako uspješno može igrati i u samom vrhu napada nikada nije bila sporna, a kada je Lovrić potpuno nogometno sazrio, samo je nebo bilo granica za njegov talent. Na nogometnu scenu vratio ga je drugoligaš Kustošija u kojem je briljantno odradio polusezonu, a da postane jedan od ključnih igrača Gorice najzaslužnija je, uz povjerenje trenera Jakirovića, bila i prodaja Atiemwena u Dinamo.

Zagreb, 030519.
Igraliste u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica Rudes - Gorica.
Na fotografiji:  Faruku Miya.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Još se pamti rečenica trenera Jakirovića koji je Lovrića vidio kao idealnu zamjenu za Atiemwena:

- Evo ti teren i pokaži što znaš i možeš - rekao je Jakirović, a sve ostalo je povijest.

Više od Atiemwena

Lovrić se golovima i asistencijama prometnuo prošlog proljeća u najboljeg igrača Gorice uz vratara Kahlinu, stoga nimalo ne čudi zanimanje Turaka za njegove usluge. Sadašnja Lovrićeva vrijednost po Transfermarktu iznosi 450 tisuća eura, no vrlo brzo bi mogla biti višestruko veća. Svakako vrijedi apostrofirati da u turskoj momčadi na Lovrićevoj poziciji igraju turski majstor Arda Turan i BiH reprezentativac Edin Višća, koje bi Basaksehir želio prodati u Galatasaray i Bešiktaš, te se dolazak Lovrića doima kao sasvim realna opcija.

Cropix

Gorica želi od transfera 3,5 milijuna eura, a 21-godišnji ofenzivni veznjak Miya, koji je u Veliku Goricu stigao iz Standarda, ima ponuda i iz Francuske. Miya je odlično odigrao i Afrički kup nacija u dresu Ugande, a njegova trenutačna tržišna vrijednost procjenjuje se na 900 tisuća eura. Do kraja prijelaznog roka Gorica će razmotriti i ponude za odličnog vratara Kahlinu i napadača Zwolinskog, no prvo su na redu Lovrić i Miya.

Realno je da dio od transfera pripadne i litavskim partnerima Gorice, ali kako god bilo, Gorica bi mogla uskoro otvoriti novu bocu pobjedničkog šampanjca za još jedan unosan posao, a Lovrić i Miya mogli bi u nedjelju protiv Osijeka posljednji put istrčati u dresu turopoljskog ponosa. Inače, Atiemwen je u Veliku Goricu stigao na mala vrata, a samo pola godine kasnije Gorica ga je prodala Dinamu u transferu koji se procjenjuje na 2,6 milijuna eura. Miya i Lovrić mogli bi u “paketu” nadmašiti spomenutu svotu.

Lovrić - sezona iz snova

Prošla sezona bila je Lovrićeva sezona iz snova. U 30 nastupa dragulj Gorice može se pohvaliti učinkom od 10 golova i 9 asistencija, a i ovako sjajan učinak bio bi još i puno bolji da Lovrić desetak puta nije pogađao grede i vratnice. Lovrić je poentirao u susretima protiv Dinama, Osijeka, Rijeke, Intera, Slavena Belupa i Lokomotive. Zabijao je Lovrić pogotke lijevom i desnom nogom, iz igre, jedanaesterca i slobodnih udaraca. Sezona za pamčenje u svakom pogledu.

Miya - reprezentativac Ugande

Farouk Miya je u dresu Gorice skupio 30 nastupa. Vrlo brzo po dolasku izborio je status neizostavnog člana prve jedanaestorice Gorice uz učinak od pet postignutih pogodaka i pet asistencija. Reprezentativac Ugande postizao je pogotke u dvobojima s Interom i Lokomotivom, a posebno je bio inspiriran protiv Hajduka kada je splitski sastav “počastio” golovima na Poljudu u pobjedi 2:0 i u Velikoj Gorci kada je Gorica bila još uvjerljivija (3:0) Golove je zabijao lijevom i desnom nogom.

Linker
06. svibanj 2024 21:35