Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
UŽIVA U TAKVIM UTAKMICAMA

ADUT RIJEKE ZA VELIKE UTAKMICE 'Je li Hajduk najdraži suparnik? Nekako mi leže i nadam se da će mi ‘leći’ ponovno...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. svibanj 2017. 13:56

Marko Vešović igrač je za velike riječke utakmice.

- Kad god se igra velika utakmica, kad god treba odigrati dobro, Marko to i napravi. To ga prati još od mlađih kategorija, valjda nosi u sebi to da nema tremu, da nema opterećenje koje bi ga kočilo - rekao je nedavno Markov otac Rade, bivši igrač Rijeke i sam sudionik (i strijelac) u tim jadranskim derbijima.

Riječi Markova oca najbolje potvrđuje sinov učinak. Dva pogotka Hajduku na Poljudu, dva Dinamu na Rujevici i još nekoliko asistencija u tim ogledima protiv HNL elite. Više nego dovoljno da Vešović i uoči današnje utakmice na Rujevici bude pod povećalom…

- Je li Hajduk najdraži suparnik? Sigurno je, isto kao i Dinamo koji nam je još jedan veliki rival. U svim derbijima sam imao neki učinak, pogodak ili asistenciju, nekako mi leže i nadam se da će mi ‘leći’ i u subotu. Kada igraš derbi, ne postoji igrač koji nije motiviran, napaljen, koji ne prepozna trenutak kada treba pružiti dobru partiju. Ja uživam igrati na takvim utakmicama i puno je ljepše igrati na Rujevici, Poljudu ili Maksimiru nego, da nikoga ne podcijenim, na stadionu gdje nemaš ni ogradu od njive pokraj - kaže Marko Vešović.

Rijeka, 080417.
Stadion Rujevica.
27.kolo HNL.
Utakmica Rijeka - Dinamo.
Na fotografiji: Sammir, Vesovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Samo neka počne

Uobičajeno je pun optimizma i samopouzdanja za što zasluge pripisuje dekoru koji očekuje aktere današnje utakmice.

- Prava utakmica koja će biti odigrana u odličnoj atmosferi, uz to pun stadion, rođendan Armade, to je ono za što se živi i igra. Mogu reći da smo spremni i silno motivirani, puni sportskog inata u granicama fair playa i da ćemo dati i više od sto posto. Pozitiva je velika u svlačionici, svi znamo što smo napravili i što još moramo napraviti. Zato jedva čekamo utakmicu.

Hajduk već dugo u Rijeku nije dolazio ovako napunjen samopouzdanjem utemeljenom na dobrim igrama i rezultatima, ali i kada su dolazili, uvjetno rečeno, kao razbijena vojska, itekako su znali namučiti Riječane. Ova injekcija samopouzdanja koju su dobili u posljednja dva mjeseca sigurno je razlog zbog kojeg priželjkuju pobjedu.

- Očigledno je da su se digli, u dobrom su nizu, vodi ih dobar trener, ali bez ikakvog podcjenjivanja, na Rujevici se nas pita, koliko mi njima dopustimo toliko će oni igrati. Moramo vjerovati u sebe kao što smo vjerovali do sada, ja nisam posumnjao u ovu momčad ni nakon poraza koji se realno nije ni trebao dogoditi. Nas zanima da nametnemo naš stil igre, našu dominaciju i na kraju da napravimo dobar rezultat.

I Hajduk ima svoj stil igre, koji je Bijelima ove sezone stvorio probleme i na Rujevici i na Poljudu. Koliko god s jedne strane djeluje predvidljivo s tim dugim loptama na Futacsa koje ovaj odlaže za Vlašića i Ercega, toliko je s druge strane, pokazalo je posljednjih nekoliko kola, učinkovito.

- Futacs je robustan, dobro kontrolira i odlaže te duge lopte i sigurno treba obratiti pažnju na taj dio. S druge strane, znamo mi i njihove mane o kojima pričamo i o kojima ćemo pričati, pa na utakmici na najbolji mogući način iskoristiti svoje prednosti. Može Hajduk igrati ne znam kako, ali na Rujevici se nas pita i ako smo pravi, mislim da nitko nema šanse, to smo sto puta dokazali.

Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Ne daju se poremetiti

Ulog današnje utakmice iz riječkog kuta je velik, a takva je i razlika između onoga što donosi pobjeda ili jedan od druga dva znaka.

- Ulog je apsolutno velik, od toga ne bježimo. Pred nama je utakmica u koju moramo ući u prepoznatljivom stilu kada igramo na domaćem travnjaku, da nas nosi podrška navijača i da jednostavno izginemo na terenu. Nije to fraza ni neko glupiranje, to je nešto što stvarno moramo napraviti ako želimo ostvariti dobar rezultat.

Nije ni Lokomotiva nadigrala Riječane, ali im je svejedno nanijela prvi poraz sezone. Što nikoga na Rujevici nije pretjerano uzbudilo. Nije da im nije zasmetalo, možda najviše tretman kroz činjenicu da se prošle godine četiri kola prije kraja o Dinamu pričalo kao novom prvaku bez obzira što im je prednost bila manja nego je sada riječka.

- Ima dosta komedije oko tih napisa u medijima, ali tvrdim da smo mi smo stabilni i kao svlačionica i kao pojedinci, stvarno nema nikakvih sumnji. Čitali smo i mi igrači sve to i smijali se. To što se piše na nas ne utječe, mi to pročitamo i prokomentiramo u šali. Blagi pritisak se osjeća, to je normalno u ovoj fazi, četiri kola prije kraja, borba za titulu je velika… Ništa nas ne može poremetiti, pa ni taj poraz protiv Lokomotive - zaključio je Marko Vešović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 23:44