STOPAMA VARAŽDINA

Agonija se nastavlja! Jesu li Karlovčani već odigrali svoju posljednju utakmicu u HNL-u?

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 03. travanj 2012. 10:56

Nije u subotu kraj Korane manjkalo pitanja “je li nam ovo zadnja prvoligaška utakmica?”. Primjer Varteksa zaista je ilustrativan, upozoravajući.

Karlovčane zanimaju dva krucijalna detalja:

1) Ako je vjerovnik Špišić drugu ratu pristao čekati do 7. travnja, znači li to da se toga dana, na Veliku subotu, u 25. kolu smije igrati s Hajdukom u Splitu?

2) Tko će odlučivati o službenim prigovorima na potraživanja desetorice nogometaša zbog kojih je klub-neplatiša ponovo suspendiran, Disciplinska komisija HNS-a čiji sastanak je zakazan za 11. travnja ili Komisija za žalbe HNS-a možda već ovoga tjedna?

Prvi odgovor je nepovoljan, drugi povoljan.

Špišiću, naime, treba platiti najkasnije do petka u 16.00 ili do tada on mora pristati na novu odgodu, s tim da mu od 1. travnja duguju još jednu ratu. Ako ne plate ili se ne usuglase, nema ništa od nastupa u Poljudu i Karlovac će stopama Varaždina.

Privremeno je bolja situacija s ostalima jer spomenuti prigovor će razmatrati disciplinci navedenoga dana, 11. travnja, pa dug desetorici ne može torpedirati susret s Hajdukom.

Prema tome, tijekom Velikog tjedna vodstvu Karlovca je presudno pronaći novac barem za jednu Špišićevu ratu, navodno je to oko 50 tisuća kuna, i nekako ga nagovoriti da ne inzistira na drugoj. A možda je spreman pričekati obje?

Nonsens 26. kola

Javlja se, međutim, nonsens u vezi sa 26. kolom budući da je 14. travnja u Karlovcu trebao gostovati nitko drugi do... Varaždin! Koji je već izgubio pravo na prvoligaško natjecanje i do toga dana će ga prekrižiti po svim paragrafima. Što ako Karlovac bude suspendiran (što je za očekivati i zbog duga Špišiću i zbog duga desetorici, Parackom, Ottochianu, Lovriću, Pilipoviću, Novakoviću, Budimiru, Leki, Stamboliji, Zgrabliću i Bebleku), bi li se ta suspenzija odnosila na ionako “nepostojeću” utakmicu!?

- Koliko znam, takav slučaj nije predviđen propisima! - konstatira povjerenik Josip Brezni, ali i rabi logiku: - Sudeći po analogiji, Karlovac bi trebao biti spreman odnosno nesuspendiran za taj susret da bi mu se upisao rezultat 3:0 bb. U protivnom bodove ne bi dobio.

Bodove koji mu tako i tako ništa ne znače jer je već ispao. Pravni eksperti u međuvremenu moraju zaključiti bi li suspendiranost za utakmicu koje svakako nema podrazumijevala automatsko brisanje NK Karlovca iz prvoligaškog natjecanja zbog dva neopravdano propuštena nastupa!? Podsjećamo da je prvi bio u 15. kolu kad se radi štrajka nije išlo u Rijeku...

Sve je to na granici komedije i tragedije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 11:19