jakov Prkić/CROPIX
ŽELI OSTATI NA POLJUDU

Ahmad u predsjedniku pronašao uzor: 'Moramo biti hrabri, kao tajni agent Maleš'

Piše: Mario VelićObjavljeno: 09. siječanj 2012. 12:22

Tri pogotka u 18 ovosezonskih nastupa nije statistika kojom bi se mogao podičiti neki napadač. No, za Ahmada Sharbinija bila je to najbolja polusezona otkad je bijeli dres Rijeke zamijenio Hajdukovim. Igrač kojem treneri nisu vjerovali, kojem su minute davali na kapaljku i doživljavali ga kao nužnog pratitelja mlađeg brata Anasa, konačno je kod Krasimira Balakova dobio pristojnu minutažu. Nije standardni član udarne momčadi, ali barem igra.

Svoje treće zimske pripreme s Hajdukom Ahmad je počeo s ciljem da nastavi nastupati, to mu najveći motiv...

- Sigurno da mogu biti zadovoljan što su za mene stvari krenule nabolje otkada je stigao trener Krasimir Balakov. Konačno imam pravi status i s te strane sam sretan. No, osjećam da mogu i moram biti bolji, želim igrati još više i postizati pogotke što je moja zadaća kao napadača. Konkurencija je jaka, no ja vjerujem u sebe.

U svoje mogućnosti vjeruju i žele se dokazati i brojni mladi igrači koji su dobili priliku s prvom ekipom. Sa 27 godina na leđima Ahmad je jedan od najiskusnijih u mladom kadru Bijelih.

- Klub se opredijelio za mlade, po mom mišljenju oni to i zaslužuju. Znam da kadeti i juniori jako dobro stoje u prvenstvu, jasno mi je i da tu ima prilično dobrih igrača na koje se može računati. No, ne smije se ni mene otpisati, ha, ha...

Ahmad Sharbini i Andrić su najstariji jer su iz kombinacija ispali Vejić, Milićević i drugi igrači na koje klub više ne računa, i to je dio nove politike na Poljudu.

- Jasno da će nam nedostajati jer su to redom kvalitetni momci i igrači, imali smo zaista dobru atmosferu u svlačionici. No to je odluka kluba, nemam pravo ulaziti u razloge i komentirati ih. Mogu samo s osobne strane kazati da će nam svi oni kao ljudi nedostajati, no promjene su sastavni dio nogometa i svake momčadi.

A i Ahmada se ove zime spominjalo u kontekstu promjena. U iranskom prvoligašu Rah Ahananu želio bi ga vidjeti Željko Mijač, nekadašnji igrač Hajduka i Rijeke koji tamo radi kao pomoćnik glavnog trenera Ali Daeija. Traže u Teheranu napadača, strijelca, pa se Mijač sjetio Ahmada. Stariji Sharbini tvrdi da je sve što zna saznao iz novina.

- Vjerujte mi da zaista ništa ne znam osim onoga što sam pročitao, mene nitko nije zvao niti pitao. Zato mi je teško uopće komentirati te tvrdnje, ne znam imaju li uopće veze s istinom. Bih li išao? A što mogu kazati kad o Iranu nisam niti razmišljao!

Veliku je odgovornost na svoja leđa uzeo i Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš krenuvši u rat protiv namještanja utakmica. Nije Ahmad očekivao predsjednika vidjeti u ulozi tajnog agenta.

- Pa tko jest, naravno da me to iznenadilo. Moram zato Malešu čestitati, nije lako ući u takav rizik, trebalo je jako puno hrabrosti. Međutim, vjerujem da svi dijelimo isti cilj, a to je pošteno nogometno natjecanje, nadam se da ćemo ga imati već u ovoj polusezoni. Na nama igračima je da predsjedniku na njegovu hrabrost uzvratiti istim takvim pristupom igri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:17