MLAZNI POGON

‘Ajme majko, koje smo sve utakmice imali! Istina je da smo iscrpljeni, ali potegnut ćemo još!‘

Prvi je i zatresao mrežu Dominika Livakovića u remiju s aktualnim prvakom na Rujevici
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. prosinac 2020. 08:10

Iako je remijem s Dinamom prekinula kratak niz od dvije vezane pobjede (Hajduk i AZ Alkmaar), u Rijeci ima podosta zadovoljstva. Odigrala je izvrsno prvo poluvrijeme, ali i pala u drugom u kojem je Dinamo mogao zabiti i više od jednog gola.
Kakav je doživljaj dan nakon utakmice, pitali smo u ponedjeljak Ninu Galovića...

- Doživljaj je da smo iscrpljeni i umorni - nasmijao se obrambeni igrač momčadi s Rujevice, dodajući sljedeće:
- Rezultat 2:2 je realan. Dinamo je imao veći broj šansi u drugom poluvremenu, ali malo mi je i žao budući da smo primili gol u završnici susreta. Šteta što nismo izdržali još tih petnaestak minuta i došli do tri boda, iako ne mogu reći da je Dinamo nezasluženo zabio taj pogodak.

Nismo se prepali

Galović je za Rijeku odigrao 25 utakmica i dao tri gola. Interu, Hajduku i sada Dinamu. Nakon centaršuta Murića iz kornera zabio je glavom na drugoj vratnici. Počeo se specijalizirati za velike.
- Ha, ha, iz vaših usta u božje uši. Volio bih da bude i dalje tako, ali najbitnije je ako ekipa pobijedi. Što se gola tiče, svejedno je tko će biti strijelac.

U tom dijelu susreta kad je poravnala na 1:1, Rijeka je igrala jako dobro, kasnije je i Menalo, koji igra u životnoj formi, matirao Livakovića, a imala je i dvije odlične šanse. Dinamo od pogotka u prvoj akciji nije uputio udarac s kojim bi vratar Nevistić imao posla do 37. minute. Možda je to bilo i najsigurnije i najkonkretnije poluvrijeme Bijelih cijele jeseni, koliko god su dobrih utakmica odigrali.

- Ako bih radio usporedbe, rekao bih da smo i protiv Osijeka u prvom dijelu baš dominirali, ali slažem se da smo igrali odlično. Ne mogu reći da mi je svejedno što smo primili gol u prvoj minuti jer ozbiljnoj ekipi to se ne bi smjelo događati. Odmah da podvučemo crtu pod to. No, zbilo se i najbitnije je da se nismo prepali, nego nastavili igrati našu igru. Ističem kako ovom prilikom ne treba zasluge davati samo igračima, nego specijalne pohvale zaslužuje trener. Zadnjih mjesec - mjesec i pol dana on nas je izvrsno pripremio i dao sigurnost da igramo svoje bez obzira vodimo li ili hvatamo rezultat. Inzistirao je i uspio postići da nema panike i nervoze, da igramo nogomet kako smo zacrtali, a uspjeh će doći. To se pokazalo.

No, drugo poluvrijeme je bilo bitno drugačije...
- Dinamo je podignuo igru u brzinu više što je bilo za očekivati, a uz to imali su velik broj slobodnih udaraca oko kaznenog prostora. S obzirom na to, bilo je normalno da se mi automatski povučemo. Imali smo i nesreće sa žutim kartonima jer mnogi smo se našli u situaciji da moramo igrati oprezno, paziti u duelu. Kad treba ranije napraviti prekršaj, ne učiniš to i samim time ti dolaze na 20-30 metara. Šteta što se tako odvilo, ali opet ne mogu ništa reći jer suparnik je bio Dinamo, koji je europska ekipa i očekivali smo nešto slično.

Dovoljno je rano

Griješili ste u predaji lopte, zato nije bilo pravih opasnih izlazaka u napad. Osjetio se umor bez obzira što to u klubu nitko ne voli potencirati. Imali ste niz utakmica na razini liga Petice...
- Slažem se u potpunosti. Utakmice su bile dobre, od Dinama, Osijeka u domaćem prvenstvu, pa Napolija, Reala Sociedada, AZ-a… Ajme majko. Uz to smo nekoliko puta išli na gostovanja, pa i put utječe. Nije opravdanje, i Dinamo igra Europu, ali istina je da smo iscrpljeni. No, idemo sada još potegnuti ovih tjedan dana, pa ćemo na kratak odmor.

Neodlučen rezultat više ide u prilog Modrima, može li se Rijeka ubaciti s punom konkurentnošću u borbu za naslov prvaka ili je Dinamo već previše pobjegao?
- Teško je to za reći, imamo još nekoliko zaostalih utakmica, rana je faza prvenstva. Nije zatvoren niti drugi krug. Pokazali smo da se ne predajemo, da se borimo. Ako bude sve kako želimo, možda će nam apetiti porasti. Prerano je za procjene - podvukao je iskusni riječki defenzivac.

Nemamo straha da ćemo u Kupu u Varaždinu odigrati dobro

U srijedu u 16 sati u Varaždinu je kup-dvoboj. Domaćini su se podignuli, a jedna utakmica odlučuje. Moglo bi biti zanimljivo.
- Bacili smo oko na utakmicu Varaždina i Hajduka te vidjeli da teren možda i nije u najboljem stanju. Vjerujem da će to za nijansu više odgovarati Varaždinu. To je Kup, svaka je utakmica kao finale. Borit ćemo se i ako budemo na nivou kao u nekoliko prethodnih nastupa, nemamo straha da ćemo odigrati dobro, iako je u takvoj situaciji, kad odlučuje jedan susret, sve moguće.

GALOVIĆ ZA RIJEKU

U PRVENSTVU
19 odigranih utakmica
3 postignuta pogotka
U KUPU
3 odigrane utakmice
0 postignutih golova
U EUROPI
3 odigrane utakmice
0 postignutih golova
UKUPNO
25 odigranih utakmica
3 postignuta gola

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 01:22