Marko Lozo
 SUPERSPORTSKE PODCAST SCREENSHOT
TKO PREUZIMA ODGOVORNOST?

Ako Caktaš i ode, Bijeli već imaju novog lidera: ‘Netko tim dečkima mora pokazati što je to Hajduk!‘

U našem SuperSportske podcastu vrsni je nogometni analitičar secirao stanje u svlačionici Hajduka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2021. 14:00

Gosti novog izdanja Supersportske podcasta bili su nogometni treneri Ilija Lončarević i Marko Lozo. Raspravljalo se o novim trenucima unutar Hajdukove klupske politike, posebice nakon imenovanja Mindaugasa Nikoličiusa za sportskog direktora kluba. Lozo je, nekad i sam trener u Hajduku, dotaknuo se kapetana i najboljeg igrača Hajduka.

Naime, poznato je da Miji Caktašu ugovor s klubom ističe na kraju sezone. To znači da će, ukoliko ne potpiše produljenje suradnje, do ljeta možebitno - sjediti na tribinama kao višak. Standardna je to politika u velikoj većini klubova koji na taj način šalju jasnu poruku igraču da se kroz njihov kolektiv više neće izgrađivati...

Ipak, Caktaš je jedan od najboljih igrača Hajduka u novije doba. Pa, kako mu pristupiti? Pojavile su se i prve ponude iz istočnih zemalja..

- Caktaš je najmanji problem Hajduka. Ranije sam to govorio, on je zapravo vrijednost u klubu. Da nije njega, Hajduk bi možda bio predzadnji. On je ta klasa koja je u nekim bitnim trenucima držala klub. Nije problem kao takav, to ne bi trebao biti ni njegov ugovor - rekao je Lozo.

Opet je, kao i u mnogo slučajeva povezanima s Hajdukom, problem negdje dublje.

- Problem je što svlačionica Hajduka nema lidera. Nisu jedno ti igrači. Možda će se povratkom Lovre Kalinića znati tko je lider i tko će tim mlađim dečkima osvijestiti to što je to Hajduk, kako se u njemu radi i kako se za njega igra te koga se treba slijediti. Caktaš na izlaznim vratima? To je politika kluba, odnosno predsjednika koji ne želi da se manipulira.

Cijeli podcast #SuperSportske 18 pogledajte u nastavku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 15:55