SRDJAN VRANCIC/CROPIX
UTAKMICA ISTINE

Ako Rijeka izgubi i u srijedu, hit HNL-a stići će na milimetar od najvećeg uspjeha u povijesti kluba!

Da stvar za Riječane bude još teža, gostuju na travnjaku na kojem još nikad nisu pobijedili!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. veljača 2021. 22:45

Rijeka je Gorici širom otvorila vrata trećem mjestu, daleko najvećem uspjehu u povijesti kluba i sigurnom plasmanu u Europu. Što će na žalost svih naših klubova po novom biti Konferencijska liga, a ne više Europska liga.

Gorica s 20 nastupa ima 39 bodova, a Rijeka s 19 na kontru trži 31 bod. U srijedu se igra utakmica koja može biti ključna smjernica za finiš sezone. Gorica ima sjajnu statistiku s Rijekom, momčad s Rujevice prava joj je mušterija, nedavno su dečki trenera Siniše Oreščanina slavili na Kvarneru 2:0, a dobiju li i ovaj ogled na svojem terenu otići će prvom pratitelju na čak 11 bodova razlike i to će biti jako teško okrenuti.

Rijeka će se morati pitati kako sačuvati prednost u odnosu na Hajduk, pa i Šibenik. Za Goricu danas sve izgleda bajno, tri sezone rasta u Prvoj HNL mogla bi naplatiti na jako dobar način, a Rijeka joj stiže "zamućena" i pitanje je kad će opet poteći bistra i lijepa kakva je nekad bila.

Otkako je Gorica ušla u Prvu HNL igrale su devet puta, Gorica ima sedam pobjeda, a samo jednom je slavila Rijeka i to na Rujevici. Riječani ne znaju za trijumf osam susreta zaredom. U Velikoj Gorici je zadnja utakmica završila neodlučeno, a prije toga bila su tri trijumfa domaćina.

Međutim, sve to divno i krasno Rijeka može promijeniti ako odigra jedan pravi dvoboj i konačno u desetom pokušaju "skine" ljutog rivala. Koliko god danas ne djeluje optimistično, to mora biti golem motiv. I zbog međusobnih susreta, ali i trećeg mjesta na tablici. Srijeda daje odgovor - Gorica bježi ili Rijeka sustiže?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:48