Duje Klaric / CROPIX
BALAKOV SE PITA

'Ako se Anas i Ahmad ne mogu razumjeti oko penala, kako ću ja to razumjeti?'

Balakovu nije drago što je publika zviždala Kukoču, a mladić se našao na udaru jer je u medijima izjavio kako bi bio otišao u Dinamo da nije potpisao za Hajduk
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 26. listopad 2011. 22:36

Hajduk je izborio prolaz u četvrtfinale Hrvatskog kupa pobjedom protiv Karlovca od 3-2. Trebao je to biti mnogo lakši posao nego što sugerira krajnji rezultat, Karlovčani su pogocima u drugom poluvremenu ublažili poraz, ali su i dijelom uspjeli poništiti izvrstan dojam koji je Hajduk pokazao u prvom poluvremenu.

- Tipična utakmica, koju smo trebali i ranije zatvoriti. Kontrolirali smo utakmicu, a prvi smo gol sami sebi zabili, a drugi smo primili u nadoknadi. Na kraju je najvažnije da smo prošli dalje - komentirao je Krasimir Balakov.

Prema prilikama trebalo je završiti 6-2, a na kraju hajdukovci mogu biti sretni što su ostvarili glavni cilj. Utakmice u kojima se promaše tolike prilike i ne iskoristi jedanaesterac, znale su imati kobnije posljedice.

Krasimir Balakov nije se odlučio za “turnover”. Odmor je dobio samo vratar Subašić, njega je zamijenio Kalinić, ali mladi vratar bio je većim dijelom utakmice besposlen.

Od prve minute zaigrao je Nikola Sarić, napadač koji je ovog ljeta s velikim očekivanjima stigao iz Liverpoola i pokazao je solidnu partiju koju je okrunio pogotkom u 19. minuti nakon dodavanja Ahmada Sharbinija.

Hajduk je već do poluvremena razriješio sve dvojbe oko pobjednika, bilo je to furioznih 45 minuta Splićana, u kojima su mogli deklasirati gostujuću momčad.

Moglo je lako biti 5-0 već do poluvremena. Vukušić je imao još dvije izgledne prilike, a okvir vrata pogađali su Tomasov i Anas Sharbini. Anas je opet bio inspiriran, pogodio je Vukušića na trepavicu za njegov drugi gol u 57. minuti, na trenutke se poigravao s Karlovčanima...

- Ne znam je li to najbolje poluvrijeme koje smo odigrali, ali to je igra koju tražim. Još nismo došli na razinu da u istom ritmu možemo odigrati svih 90 minuta. Pobjeda je najvažnija.

Karlovčani su mrežu zatresli nakon jedne pogreške Andrića, kojeg je Balakov povukao na stopera jer je na poluvremenu ostao u svlačionici Inoha. Ivičić je osujetio Andrićevu povratnu loptu i postigao pogodak za 3-1.

Da je bio malo sebičniji, Anas Sharbini mogao je cijelu priču zaključiti mnogo ranije. Izborio je jedanaesterac, uzeo loptu, i kada se činilo da će sam izvesti udarac sa 11 metara, prepustio je to bratu Ahmadu. Nažalost, Ahmadov udarac “skinuo” je Grabovac.

- Ako se Anas i Ahmad ne mogu razumjeti oko izvođača jedanaesterca, kako ću ja to razumjeti? - kazao je Balakov, ali nije od toga pravio problem.

- Svatko može promašiti jedanaesterac.

No, Balakovu nije drago što je publika zviždala Kukoču, a mladić se našao na udaru jer je u medijima izjavio kako bi bio otišao u Dinamo da nije potpisao za Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 18:33