Alen Halilović 2012. godine na maksimirskom derbiju Dinama i Hajduka
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
INTERVJU ZA SN

Alen Halilović prokomentirao priču o transferu u Hajduk i otkrio zašto je došao omiljenom treneru!

‘U optimalnom sam stanju što se tiče kondicije i fizičke forme, ali jedno su treninzi, a drugo utakmice‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. studeni 2020. 10:56

Ako već na zelenom travnjaku u posljednjih godinu dana proživljava, blago je reći, teške trenutke koji su kulminirali ispadanjem iz elitnog razreda hrvatskog nogometa, zaprešićki Inter ipak pronalazi način kako da barem malo podsjeća na prvoligaški aspekt nekadašnjeg Diva iz predgrađa.


Jedan od svojedobno najtalentiranijih hrvatskih igrača Alen Halilović do novog će transfera formu brusiti trenirajući u Interu pod vodstvom omiljenog mu trenera Tomislava Ivkovića, koji je uostalom i najzaslužniji za privremeni nogometni boravak Halilovića u Zaprešiću. Puno se toga izdogađalo u karijeri igrača koji i danas, kada traži povratak na pobjednički kolosijek, ima impresivno nogometno znanje, no za uspjeh i potvrdu vrijednosti treba se često poklopiti podosta stvari. Kako god, sa samo 24 godine u životnom kalendaru Halilović ima još uvijek sasvim dovoljno vremena da ostvari nešto veliko u karijeri koja se predviđala kada je debitirao u dresu Dinama.

image
JOSE MANUEL ALVAREZ REY


Naravno, uvijek će biti i onih koji će i ovaj dolazak Halilovića u Zaprešić gledati kao još jedan korak unatrag, no kao i u svemu, tako i u slučaju Alena Halilovića, konačni računi će se svoditi na kraju profesionalne karijere koja je još daleko...
- Uopće se ne želim zamarati kako će netko tretirati ili komentirati moj dolazak u Inter. U klubu radi trener koji me cijenio od početka moje karijere i smatram da je u ovom trenutku što se mog trenažnog procesa idealno rješenje. Ivković je trener koji mi vjeruje, a upravo je to ono što ću tražiti u odabiru budućeg kluba. Trenirao sam u Milanu i u optimalnom stanju sam što se tiče kondicije i fizičkog stanja, ali ipak su jedno treninzi, a nešto sasvim drugo utakmice. S dečkima u Zaprešiću se na treningu osjećam vrlo ugodno i još se jednom želim zahvaliti Interu kao klubu i treneru Ivkoviću - istaknuo je Halilović.


Dakako, kad ne trenira, važe solucije za odlazak u novi klub...
- Imam nekoliko opcija, ali s odlukom ne trebam žuriti. Vjerujem u pozitivan rasplet kada je ime novog kluba u pitanju.


U posljednje vrijeme Halilović se dosta često spominjao u kontekstu možebitnog dolaska u Hajduk. S obzirom na trenutni igrački kadar splitskog velikana, Halilović bi bio poačanje za splitsku momčad, no u trenucima velikih turbulencija na Poljudu koliko je uopće realno da nekadašni dragulj Dinama stigne na splitsku adresu?
- Što se tiče Hajduka i konteksta moga dolaska u Split, to uopće ne želim komentirati. Moje ambicije, opcije i ponude koje trenutno razmatramo vezane su za klubove izvan Hrvatske, tako da se nema potrebe vraćati i pričati o spomenutoj temi.


Pandemija koronavirusa poremetila je puno toga u nogometnom svijetu, a i Haliloviću nije donijela nimalo koristi baš kada je u dresu nizozemskog prvoligaša Heerenveena imao podosta razloga za zadovoljstvo.
- Šteta što je stigla pandemija, ali na neke stvari se jednostavno ne može utjecati. U Heerenveenu sam odigrao dobro, igrao sam u kontinuitetu i odlazak u Nizozemsku bilo je svakako dobro rješenje. Sada je najvažnije da se dobro pripremim za nove obveze koje me očekuju, nema se potrebe vraćati na ono što je bilo i vjerujem da je ispred mene još puno lijepih nogometnih dana. Što se tiče hrvatskog nogometa, najviše pratim nogometni razvoj svoga brata - zaključio je Alen Halilović.

Prije punoljetnosti u svijet

Alen Halilović svojedobno je bio označen kao Dinamov dragulj za najveće dosage. Halilović je u modrom dresu debitirao sa samo 16 godina, 3 mjeseca i 11 dana, a već je prije svog 18 rođendana napustio Dinamo i otišao u Barcelonu u transferu vrijednom više od 2 milijuna eura.

Dokazivao se u drugoj momčadi katalonskog velikana, nakon Barce imao je podosta uspješnu epizodu u redovima Sportinga iz Gijona. HSV, Las Palmas, Milan, Standard i Heerenveen bile su sljedeće destinacije za Halilovića, koji je na nizozemskoj adresi ostavio solidan dojam uz upisanih 17 nastupa, jedan postignuti pogodak i tri asistencije na kontu. (kg)

HALILOVIĆEVI KLUBOVI

Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Barcelona (Španjolska)
Sporting Gijon (Španjolska)
Hamburger SV (Njemačka)
Las Palmas (Španjolska)
AC Milan (Italija)
Standard Liege (Belgija)
Heerenveen (Nizozemska)

24 godine u lipnju je proslavio mladić kojem su se predviđale veće stvari
5 milijuna eura dala je Barcelona za njega Dinamu, danas vrijedi tek milijun
10 utakmica prikupio je dosad za Hrvatsku, zadnju je igrao prije godinu dana

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 15:40