Vjeran Simunić

 LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
NIKAD NE RECI NE

Igrao je u Hajduku, ali kao trener je nenadmašan! Majstor preuzeo 41. klub u karijeri, već treći ove sezone

U Prvoj HNL je upisao 81 utakmicu, ali zato ima nebrojeno utakmica u nižim ligama.
Piše: S.N.Objavljeno: 22. ožujak 2022. 12:34

Vjeran Simunić je vjerojatno najpoznatija hrvatska trenerska ptica selica. Ovaj 68-godišnji trener upravo je preuzeo svoj 41. klub u karijeri, a zanimljivo je da mu je ovo treći klub u aktualnoj sezoni.

Simunić je sezonu počeo kao trener Zeline da bi prešao u Hrvatski vitez iz Posedarja, a sada ga je u pomoć zvao OSK iz Otoka. Klub se trenutno nalazi na 17. mjestu Treće HNL - Jug, a debi na novoj klupi Simunić će imati već sutra kada njegov klub dočekuje Zagoru koja se trenutno nalazi na 12. mjestu prvenstvene tablice.

Simunić je kao vratar nastupao za Hajduk, Šibenik. Dinamo iz Vinkovaca, Zagreb, Sporting iz Lisabona te za još nekoliko dalekoistočnih klubova te hrvatskih niželigaških klubova. Trenersku karijeru je počeo 1994. u Lipiku, a od tada je neprestano u pokretu.

Nekoliko godina je proveo u Brunejima gdje je trenirao tamošnji klub DPMM Brunei, a dva puta je bio i izbornik reprezentacije Bruneja. Bio je trener i u Iranu, a u Hrvatskoj je upisao 81 utakmicu u Prvoj HNL vodeći Hrvatski dragovoljac, Kamen Ingrad, Zadar i Cibaliju.

Zato ima nebrojeno utakmica u nižim ligama praktično ne odbijajući niti jednu ponudu, a vodio je i nekoliko klubova (Posušje, Zrinski, Čelik) u Bosni i Hercegovini. Već je u nekoliko navrata vodio više klubova u jednoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 12:59