Tea Cimaš/CROPIX
SPEKTAKL NA KANTRIDI

Anas Sharbini : Nisam budala, znam da igram loše, ali... Hajduk sam uvijek slomio!

'Dinamo, očigledno, nije bauk. Hajduk je odličan, sa jednako takvim mladim trenerom i mladom momčadi te sjajnim liderom i sjajnim nogometašem Maločom'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 25. rujan 2013. 10:11

Maleš, Kvržić, Tomečak, Pokrivač... To su najveća Rijekina ljetna pojačanja. A tijekom cijelog prijelaznog roka svi su emitirali samo ovu procjenu, "Možemo dovesti igrača iz Dinama koliko god hoćemo, daleko najveće pojačanja u svakom će nam slučaju biti Anas".

Od prve ovosezonske utakmice prošla su dva i pol mjeseca i ta se procjena (zasad!) pokazala - apsolutno pogrešnom. Anasa Sharbinija "nema". Samo je dvaput odigrao svih 90 minuta, samo je jedan gol dao. Čak i uzimajući u obzir da ga je klub prekasno registrirao te da je imao problema sa ozljedama, Sharbini u ovih 75 dana nije dao valjda ni 5% onoga što se od njega očekivalo.

- Nisam ni blizu svojih, a ni očekivanja naših navijača - počinje Anas jučerašnji razgovor.

- Na pripremama i početkom sezone sve je izgledalo dobro. U one dvije utakmice sa Žilinom, u Zadru, protiv Osijeka na Kantridi... Posve sam solidno igrao, imali smo odlične rezultate. I onda "nizbrdica". Baš kao što je Matjaž Kek predvidio. Nakon duge pauze, unatoč vrhunskom radu na pripremama, odigraš nekoliko utakmica na svježinu pa dođe neminovni pad. Plaćam godinu i pol dana bez igranja pravog nogometa. Da, u to uračunavam i posljednu sezonu boravka u Hajduku jer sam tada dva-tri mjeseca bio van travnjaka zbog ozljeda.

Liga djeluje jako zanimljivo, četiri vodeće momčadi stale su u tri boda.

- O da! Ovo je stvarno neizvjesna i jako zanimljiva sezona. U svakom kolu jedan pravi derbi, napokon neizvjesnost u lovu na naslov. Dobra nam je HNL! Dinamo, očigledno, nije bauk. Hajduk je odličan, sa jednako takvim mladim trenerom i mladom momčadi te sjajnim liderom i sjajnim nogometašem Marijom Maločom. Mislim da bi ove sezone vrlo lako mogli gledati strahovito zanimljivu mrtvu utrku za naslov do zadnjeg kola. I to utrku tri kluba!

Hvalite Hajduka koji vam u subotu dolazi na noge. Uvijek najiščekivaniji protivnik, Jadranski je derbi redoviti vrhunac riječkih HNL-užitaka, uvijek puna Kantrida, a sada još i u svom čarobnom večernjem ruhu. Spektakl je iza ugla, Zaljev je već u "groznici", a vi ste u lošoj formi.

- Ne, ne bih tako rekao. Nisam u lošoj formi nego mi treba samo jedna prava, dobra utakmica, onako... U mom stilu. Da uzmem sve u svoje ruke i riješim stvar, da zabijem ili namjestim presudni gol. Činjenica je da mi upravo Hajduk i to upravo na Kantridi najbolje leži. Baš sam protiv njih na našem prelijepom stadionu odigrao tri-četiri zasad najbolje utakmice u karijeri!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 10:38