NIJE VRIJEME ZA KUPNJU

Andabak: Hajduku ću davati novac dok mogu, uvjeren sam da ću ga jednog dana vratiti!

Riješit ćemo dug kreditom. Nema ustručavanja jer Hajduk inače neće imati uvjeta za normalan život. S naznakom da ćemo nekoga valjda i prodati - kaže Andabak
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 25. travanj 2012. 18:54

Jako Andabak (63), ugledan i uspješan hrvatski poduzetnik usredotočen na hotelijerstvo, ali ambiciozan i u zdravstvu, i dalje slovi kao najveći mali dioničar Hajduka. Uložio je 15 milijuna kuna. Dakako da se ne kaje. Njegov zaključak jednak je lajtmotivu poznate američke filmske melodrame: Voljeti znači nikad ne reći "žao mi je"! I nedavno je gasio požar, prvo posuđujući šest milijuna kuna, što je u međuvremenu vraćenom dijelom odštete za Danijela Subašićeva koji je transferiran u Monaco.

- Nije važno koliko dajem, važno je da pomažem. Činit ću tako dok mogu.

Kolike su poljudske dubioze?

- Mislim da se, uglavnom zbog starih neplaćanja, nakupilo oko 50 milijuna kuna.

Smatra da je taj dug moguće eliminirati jedino kreditom?

- Naravno. Nema ustručavanja jer Hajduk inače neće imati uvjeta za normalan život. S naznakom da ćemo nekoga valjda i prodati.

Bilo je različitih era njegova djelovanja, od ambicioznog starta u klupsko dioničarstvo, preko razočaravajuće definicije "dižem ruke od Hajduka!" do osnivanja podružnice Naprid Bili koju je naknadno poklonio Bilima, također i do - čini se - permanentne nakane da od Grada za 80 milijuna kuna otkupi 30 posto Hajdukova vlasništva. Što danas kaže Željko Kerum?

- Zadržimo se na mojoj procjeni da nije odveć pogodan trenutak za takvu operaciju. Pitanje je kad će biti...

Nedostaje li Majstoru s mora pravih sponzora? Ponekad se spekulira s Lukšić grupacijom, Benettonom, Gazpromom...?

- Pustimo nagađanja. Bolje je ne navoditi nikoga, da se ionako eventualni posao ne izjalovi. Dovoljno je reći da optimizam ima pokrića.

Nismo ga zamarali obradom teze o kampu u Dugopolju, bit će prilike, niti tražili odgovor na pitanje je li, možda, navijačko upravljanje posredstvom asocijacije Naš Hajduk svojevrsna neprilika? Jesmo natuknicom o mogućoj naplati 15 milijuna kuna njegove investicije?

- Ja sam uvjeren da svoj novac neću izgubiti, premda mi je jasno da ga neću vratiti baš tako brzo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:32