Igor Tudor
 GORAN MEHKEK/CROPIX
ZOV VELIKANA

Andrea Pirlo želi Igora Tudora u Juventusu? Procurila senzacionalna glasina nakon pobjede Hajduka

Tudor po navodima uprave može otići samo ako to sam poželi. Ovo bi mogao biti dobar razlog...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2020. 09:52

Hajduk je novo prvenstvo, novu sezonu HNL-a otvorio pobjedom nad Istrom 1961. Jutro nakon, opet se u nogometnim krugovima bliskima splitskom klubu raspravlja o budućnosti Igora Tudora. Jest, igra njegovih pulena na prvenstvenoj premijeri nije bila bajna, ima u njoj još dosta nedostataka, ali ovoga puta ne dovodi se u pitanje opstanak Hajdukova trenera zbog igre kao takve.

Tudora, navodno, u njegovu stručnom stožeru za sljedeću sezonu želi - Andrea Pirlo! Vijest je to, bolje reći glasina koja je u ponedjeljak ujutro "procurila" iz izvora oko kluba, vijest je to koja je neprovjerena i na poprilično dugom štapu. Istina, Pirlo još uvijek nije ekipirao svoj stručni stožer, ali to će prema najavama iz Torina napraviti ovoga tjedna, kada će sjesti s predstavnicima klupske uprave kako bi se razgovaralo o struci, ali i o pojačanjima za sljedeću sezonu.

Pirlo i Tudor nisu nikada igrali zajedno. Istina, igrali su u Juventusu, ali Tudor je iz njega otišao u lipnju 2007. godine, četiri ljeta prije no što će u njega doći Pirlo kao otpisani i prekobrojni iz Milana. Jasno je da se znaju, igrali su jedan protiv drugog, čak nikada ni kao sudionici utakmica u reprezentacijama. Za Koreju i Japan Pirlo je bio premlad (a Tudor tada ozlijeđen), a u Livornu na izborničkom debiju Slavena Bilića, nije ih ni bilo u sastavima...

Dakle, teško je dokučiti je li Pirlo zaista pozvao Tudora u stožer Juventusa, ali je jasno da Tudor jest Juventusov zaslužnik s obzirom na njegov gotovo desetogodišnji igrački staž u klubu. Ipak, nastavak glasine o toj priči kazuje da je Tudor navodno već o svemu obavijestio upravu i suradnike koji mu, svi od reda vjeruju. Podsjetimo, klupski savjetnik za struku Mario Stanić rekao je da Tudor može otići samo ako to sam poželi, a Juventusova se ponuda, makar i u funkciji glasine čini jako primamljivom.

Podsjetimo, Andrea Pirlo je preuzeo klupu Juventusa ranije ovog mjeseca, nakon što je Maurizio Sarri smijenjen poslije poraza od Lyona u osmini finala Lige prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 10:10