AP
POVRATAK KAPETANA

Andrić: Svjesni smo krivice, ali nitko nam ne može govoriti kako nam nije stalo do kluba

Uvijek smo se samo radom i velikom serijom pobjeda uspjevali vratiti u šampionsku utrku. Ne treba puno pametovati, već samo pobjeđivati - rekao je kapetan Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. studeni 2010. 18:33

Srđan Andrić vratio se prošle subote u konkurenciju za momčad Bijelih, ali u Puli je ipak ostao na klupi. Iza kapetana Andrića dva su duga mjeseca liječenja ozljede gležnja i završnicu sezone dočekuje spreman. Ali, dok se Andrić vratio na travnjak momčad je ušla u veliku krizu iz koje se trenutačno ne nazire izlaz. Rješenja se traže u verbalnim porukama, ali svima je jasno da su pobjede najbolji lijek protiv kriznog, apatičnog stanja.

- Žao mi je što se stvara slika da je igračima svejedno. Kao - svima je stalo do Hajduka, a igrači su ravnodušni. Ali, griješe svi koji tako misle. Mi smo svjesni da je aktualni rezultat naša krivnja i jedino mi možemo i moramo vratiti Hajduku pobjednički sjaj. To je ujedno i odgovor na kritike tipa “igrače treba tjerati da trče”. Ne trebaju nam polemike, već samo zdravo razmišljanje i vjerovanje da će sutra biti bolje i uspješnije - smireno je poručio Andrić.

- Očekivali smo da će doći pad, ali moram priznati, nitko nije mogao zamisliti da će pad biti tako velik i dubok. Znam da se slično događalo i proteklih godina, ali uvijek smo se samo radom i velikom serijom pobjeda uspjevali vratiti u šampionsku utrku. Ne treba puno pametovati, već samo pobjeđivati.

Je li pad došao uslijed činjenice da ste podcijenili protivnike u HNL-u ?

- Nikoga nismo podcijenili. Ni Istru ni bilo kojeg protivnika. Mi nismo momčad koja može u utakmicu ući sa ležernim stavom. Znamo da nikoga tako ne možemo pobijediti, pa zato isključujem mogućnost podcjenjivanja. Ali, znamo da na ovoj razini više ne može igrati. Imamo volju i želju, znači postoji temelj za podizanje u formi i rezultatu. Prerano je da nam natjecateljski naboj iščezne u toj ranoj fazi sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 15:27